Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 42
 İndirme 20
Ekonomik Büyüme Refah Düzeyini Artırır mı? Hoşnutsuzluk Endeksi Yaklaşımı ile Test Edilmesi: Endonezya, İran ve Suudi Arabistan Örneği
2020
Dergi:  
JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy
Yazar:  
Özet:

Hoşnutsuzluk Endeksi, Arthur M. Okun tarafından geliştirilen ekonomik ve sosyal bir göstergedir. Okun Hoşnutsuzluk Endeksi, bir ülke için enflasyon oranı ve işsizlik oranının toplamını ifade etmektedir. Robert J. Barro büyüme oranı ve nominal uzun vadeli faiz oranı iki değişken ekleyerek Hoşnutsuzluk Endeksini geliştirmiştir. Kapitalist sistemde ekonomik büyümenin aynı zamanda refah düzeyini arttırdığı iddia edilmektedir. Bu bağlamda çalışmanın örneklemi olarak Endonezya, İran ve Suudi Arabistan gibi petrol zengini İslam ülkeleri özellikle seçilmiştir. Bu çalışmada ekonomik büyüme düzeyinin halkın refah düzeyi üzerinde bir etkisinin olup olmadığı Hoşnutsuzluk Endeksi ile test edilmek istenmiştir. 2000-2018 dönemi için yapılan çalışma sonucunda; bu üç ülkede gerçekleşen ekonomik büyümenin halkın refah düzeyi anlamında sadece enflasyon oranları üzerinde etkili olduğu, işsizlik oranlarında herhangi bir etkiye sahip olmadığı yönünde bulgular elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Does economic growth increase the level of prosperity? Tested with the Indice of Disappointment Approach: Example of Indonesia, Iran and Saudi Arabia
2020
Yazar:  
Özet:

The concept of Misery Index is an economic and social indicator created by Arthur M. Okun. “Okun misery index” means the sum of the inflation rate and the unemployment rate for a given country. Robert J. Barro developed the Misery index by adding two variables to the real GDP growth rate and nominal long-term interest rate. It is claimed that economic growth in the capitalist system also increases the level of prosperity. In this context, oil-rich Islamic countries such as Indonesia, Iran and Saudi Arabia were especially selected. Whether or not economic growth has an impact on the well-being of the population was tested by the Misery Index. The study covers the period 2000-2018. Economic growth in these three countries only affects inflation rates. It has no effect on unemployment rates.

Anahtar Kelimeler:

Does Economic Growth Increase Welfare Example Tested By Misery Index Approach (indonesia, Iran and Saudi Arabia)
2020
Yazar:  
Özet:

The concept of Misery Index is an economic and social indicator created by Arthur M. Okun. "Okun misery index" means the sum of the inflation rate and the unemployment rate for a given country. Robert J. Barro developed the Misery index by adding two variables to the real GDP growth rate and nominal long-term interest rate. It is claimed that economic growth in the capitalist system also increases the level of prosperity. In this context, oil-rich Islam countries such as Indonesia, Iran and Saudi Arabia were especially selected. Whether or not economic growth has an impact on the welfare of the population was tested by the Misery Index. The study covers the period 2000-2018. Economic growth in these three countries only affects inflation rates. It has no effect on unemployment rates.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 326
Atıf : 555
2023 Impact/Etki : 0.223
JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy