Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 3
Steam and air plasma gasification of bituminous coal and petrocoke
2012
Dergi:  
Chemical Bulletin of Kazakh National University
Yazar:  
Özet:

This paper presents a numerical analysis and experimental investigation of two very different solid fuels, low-rank bituminous coal of 40 % ash content and petrocoke of 3 % ash content, gasification under steam and air plasma conditions with an aim of producing synthesis gas. Numerical analysis was fulfilled using the software package TERRA for equilibrium computation. Using the results of the numerical simulation, experiments on plasma steam gasification of the petrocoke and air and steam gasification of the coal were conducted in an original installation. Nominal power of the plasma installation is 100 kWe and sum consumption of the reagents is up to 20 kg/h. High quality synthesis gas was produced in the experiments on solid fuels plasma gasification. It has been found that the synthesis gas content at about 97.4 vol.% can be produced. Comparison between the numerical and experimental results showed satisfactory agreement. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Chemical Bulletin of Kazakh National University

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 668
Atıf : 8
Chemical Bulletin of Kazakh National University