Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 1
YILDIZLAR SEVİYESİNDEKİ ATLETLERİN PERFORMANS GÖSTERGELERİNİN KRONOLOJİK YAŞ VE BİYOLOJİK OLGUNLUK AÇISINDAN İNCELENMESİ
2017
Dergi:  
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, yıldızlar seviyesindeki sporcuların seçilmiş antropometrik özellikleri ve performans değişkenlerindeki farklılıkları ve ilişkileri takvim yaşı ve biyolojik olgunluk açısından incelemektir. Araştırma grubu, atlama (erkek = 18, kadın = 19) ve sprint branşındaki (erkek = 17, kadın = 22) toplam 76 yıldız atletten oluşmuştur. Takvim yaşı, müsabaka performansı, boy uzunluğu, vücut ağırlığı, oturma boyu, bacak boyu uzunluğu, 30 metre sürat, kavrama kuvveti, bacak kuvveti, dikey sıçrama ve esneklik yetilerine ait değerler deneklerden elde edilmiştir. Ayrıca vücut kütle indeksi (BMI), zirve hızlı boy uzama yaşı (PHV), anaerobik güç (AP) değerleri hesaplanmış, müsabaka sonuç değerleri IAAF puanlama sistemine dönüştürülmüştür. Branş ve cinsiyet gruplarının istatistiksel analizleri Mann Whitney-U testi kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Spearman korelasyon katsayıları (rho), parametreler arasındaki ilişkileri ifade etmek için kullanılmıştır. Esneklik değerleri dışında atlama ve sprint branşındaki sporcuların cinsiyetlerine göre antropometrik özellikleri ve seçilen performans değerlerinde farklılıklar olduğu bulunmuştur. Ayrıca, değişkenler ile atletlerin yaşları ve biyolojik olgunluk seviyeleri arasındaki ilişkiler gözlendi. Aynı yaş grubundaki sporcular, yaşlarına ve PHV'ye göre farklı korelasyon değerleri gösterdiler. Bu noktada, yıldız sporcularının antrenörleri, spor yaralanmalarından kaçınarak, sporculara bireysel antrenman programı hazırlamak ve uygulamak istiyorsa, sporcuların olgunluk seviyesini belirlemelidir.

Anahtar Kelimeler:

Examination of performance shows of athletes at the age level from chronological age and biological occurrence
2017
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to study the selected anthropometric characteristics and differences and relationships in performance variables of athletes at the star level in terms of calendar age and biological maturity. The research group consisted of a total of 76 stars athletes in jumping (man = 18, woman = 19) and sprint (man = 17, woman = 22). Calendar age, competition performance, size length, body weight, seating length, leg length, 30 meters speed, capability, leg strength, vertical jumping and flexibility abilities were obtained from the subjects. In addition, the body mass index (BMI), the high speed size extension age (PHV), anaerobic power (AP) values are calculated, the competitive result values are converted into the IAAF score system. Statistical analysis of branches and gender groups was carried out using Mann Whitney-U test. Spearman correlation ratio (rho) is used to express the relationships between the parameters. In addition to the flexibility values, the athletes in the jumping and sprint industry have found anthropometric characteristics and differences in selected performance values according to gender. Also, the relationships between the variables and the age of athletes and the biological maturity levels were observed. Athletes in the same age group showed different correlation values according to their age and PHV. At this point, the coaches of the star athletes should determine the level of maturity of the athletes, if they want to prepare and apply an individual training program to the athletes, avoiding sports injuries.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 275
Atıf : 494
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi