Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
BABALARIN DOĞUM DENEYİMLERİ: SİSTEMATİK DERLEME
2022
Dergi:  
Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Babaların doğuma katılması ebeveynliğe geçişini kolaylaştıran, eşi ve bebeğiyle etkileşimini arttıran önemli bir olaydır. Babaların doğumda yaşadığı deneyimlerin bilinmesi, doğuma katılmak isteyen diğer babalar ve ebelik bakımı için oldukça önemlidir. Bu araştırmanın amacı, doğuma katılan babaların deneyimleri ile ilgili yapılmış araştırmaların sonuçlarını sunmaktır. Sistematik derleme niteliğinde olan bu çalışma Kasım 2019-Ocak 2020 tarihleri arasında “Father’s birth experiences, experiences of parents, experiences of parents at childbirth” anahtar kelimeleri kullanılarak Science Direct, Pubmed, Google scholar veri tabanı taranarak yapılmıştır. İngilizce olarak yayınlanmış, doğuma katılan babaların doğum deneyimlerini içeren, tam metin erişime açık 17 araştırma çalışmaya dahil edilmiştir. Babaların doğumda korku, sinirlilik, çaresizlik, şaşkınlık, endişe ve huzursuzluk duygularının yanında heyecan, gurur ve mutluluk gibi duygular yaşadığı bulunmuştur. Doğum öncesi eğitim alma, doğum sürecinde bilgilendirilme, destekleyici rol ve sorumluluk alma, evde doğum ve vajinal doğumlarda ebe desteği babaların doğum deneyimini pozitif yönde etkilemiştir. Babaların doğumda yaşadığı olumsuz duygularla başa çıkabilmesi, eşine yeterince destek verebilmesi ve olumlu doğum deneyimi için ebelerin rolünün önemli olduğu vurgulanmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Fathers' Experiences Of Childbirth: A Systematic Review
2022
Yazar:  
Özet:

Fathers' participation in the birth is an important event that facilitates the transition to parenthood and increases the interaction with their spouse and baby. Knowing the experiences of fathers at birth is very important for other fathers who want to participate in childbirth and formed wifery care.The aim of this research is to present the results of the research on the experiences of the fathers who have participated in the birth. This study, which is a systematic review, was conducted between November 2019 and January 2020, using the keywords "Father's birth experiences, experiences of parents, experiences of parents at childbirth" by searching Science Direct, Pubmed, and Google scholar databases. This study included 17 studies published in English, open to full-text access, covering the birth experiences of fathers who had participated in the childbirth. It was found that fathers experienced feelings of fear, nervousness, helplessness, confusion, anxiety, and restlessness at birth, as well as emotions such as excitement, pride and happiness. Prenatal education, being informed during the birth process, taking a supportive role and responsibility, and midwife support in home birth and vaginal births had a positive effect on the birth experience of fathers. It was emphasized that the role of midwives is important for fathers to cope with the negative emotions they experience at birth, toprovide adequate support to their spouses, and to have a positive birth experience.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 6.576
Atıf : 21.479
2023 Impact/Etki : 0.051
Sağlık Bilimleri Dergisi