Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 4
 İndirme 4
Orda Bir AIDS Var Uzakta!
2023
Dergi:  
ViraVerita E-Dergi
Yazar:  
Özet:

Küresel sağlık krizi olan salgınların yaşandığı dönemler, kırılgan grupların daha savunmasız hâle gelmesine yol açmaktadır. Mevcut eşitsizliklerin belirginleşmesine yol açan HIV ve COVID-19 salgınlarının koşulları ve salgınların ele alınış biçimleri arasında süreklilikler ve süreksizlikler bulunmaktadır. Pandemi süreçlerinde çeşitli grupların damgalanması ve ayrımcılığa maruz bırakılması nedeniyle insan hakları ihlalleri gerçekleşmektedir. Türkiye’de 1985 yılından itibaren HIV/AIDS ile ilgili haberlerde ön plana çıkan ilk üç kişi olan Ayhan Özyurt, Murtaza Elgin ve Nurettin Yurttaş ile ilgili basında yer alan haberler; ayrımcılık ve damgalanmanın kristalleştiği üç örnek olması bakımından önemlidir. 1985 yılında, ilk üç vaka etrafında yoğunlaşan, HIV/AIDS’e ilişkin haberler artışa geçmiştir. Bu nedenle, tirajı yüksek yedi ulusal gazeteden Cumhuriyet, Günaydın, Hürriyet, Milliyet, Sabah, Tan ve Yeni Asır gazetelerinde yayınlanan haberlerde HIV/AIDS’e ve HIV’le yaşayan kişilere yönelik söylemler, 1 Ocak 1985 ile 31 Aralık 1985 tarihleri arasındaki bir yıllık döneme odaklanılarak ele alınacaktır. Bu araştırmada, HIV enfeksiyonunun yalnızca biyomedikal bir olgu değil, aynı zamanda bir insan hakları meselesi olduğunu ortaya koymak amaçlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

There Is Aids Far Away!
2023
Yazar:  
Özet:

Periods of pandemics, regarded as a global health crisis, lead to increased vulnerability of already vulnerable groups. There are continuities and discontinuities between the conditions of the HIV and COVID-19 pandemics and the ways in which they have been addressed, which have exacerbated existing inequalities. Human rights violations occur due to stigmatization and discrimination of various groups during pandemic processes. The news in the press about Ayhan Özyurt, Murtaza Elgin, and Nurettin Yurttaş, the first three people to come to the forefront regarding HIV/AIDS in Turkey since 1985, are significant as they are three examples where discrimination and stigmatization crystallize. In 1985, news on HIV/AIDS centered around the first three cases started to increase. For this reason, the discourses on HIV/AIDS and people living with HIV in the news published in seven high-circulation national newspapers - Cumhuriyet, Günaydın, Hürriyet, Milliyet, Sabah, Tan, and Yeni Asır - will be examined by focusing on the one-year period between January 1, 1985 and December 31, 1985. This study aims to demonstrate that HIV infection is not only a biomedical phenomenon but also a human rights issue.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




ViraVerita E-Dergi

Dergi Türü :   Uluslararası

ViraVerita E-Dergi