Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 100
Bakır Malzemenin Delinme Performansının Kesme Kuvveti ve Takım Sıcaklığı Açısından İncelenmesi
2020
Dergi:  
El-Cezeri Journal of Science and Engineering
Yazar:  
Özet:

Bakır, yüksek elektrik ve ısı iletkenlik değerlerine sahip olması nedeniyle birçok sektörde aranan ve talep gören malzemelerden biridir. Gümüş ve altından sonra en yüksek ısı ve elektrik iletim katsayısına sahip bakır, ekonomikliği ile özellikle elektrik ve elektronik endüstrilerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Yüksek teknolojiye sahip yeni imalat yöntemleri gelişse de matkapla delik delme en yaygın talaşlı imalat yöntemlerinden biri olarak güncelliğini devam ettirmektedir. Yüksek sünekliği ticari saflıktaki bakırın delinmesini güçleştirmek ve delik kalitesi üzerinde olumsuz etkiye sebep olmaktadır. Bu çalışmada ticari saflıktaki bakırın delinmesi sürecinde bağımsız değişkenlerin (matkap geometrisi, kaplaması ve kesme parametreleri) bağımlı değişkenler (kesme kuvvetleri ve kesici takıma etkiyen sıcaklıklar) üzerindeki etkisi incelenmiştir. Deneyler Taguchi L16 dikey dizisi kullanılarak tasarlanmıştır. Bağımsız değişkenlerin bağımlı değişkenler üzerindeki etkisini anlayabilmemiz için bir regresyon modeli geliştirilmiştir. Optimum delme koşulları belirlenmiş ve varyans analizi ile bağımsız değişkenlerin bağımlı değişkenleri hangi oranda etkiledikleri hesaplanmıştır. Hesaplamalar ışığında elde edilen veriler bir dizi deney ile test edilmiş ve sonuçların birbiri ile tutarlı olduğu görülmüştür. Deneyler sonucunda kesme kuvveti üzerinde etkili olan bağımsız değişkenlerin sırasıyla ilerleme miktarı, uç açısı, kesme hızı ve kaplama durumu olduğu, kesici takım sıcaklığı üzerinde ise kesme hızı, uç açısı, ilerleme miktarı ve kaplama durumu olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Examination of the cutting performance of the copper material in terms of cutting strength and equipment temperature
2020
Yazar:  
Özet:

Copper is one of the materials that are sought and demanded in many industries because it has high electricity and heat conductivity values. With the highest heat and electricity transmission rate after silver and gold, copper is widely used in the electricity and electronic industries with its economics. Although new manufacturing methods with high technology are developing, matkapla hole grinding continues to be up-to-date as one of the most common grinding manufacturing methods. The high smoothness strengthens the curvature of copper in commercial purity and causes negative effects on the quality of the hole. This study has studied the impact of independent variables (match geometry, coating and cutting parameters) on dependent variables (cutting forces and temperatures affecting the cutting equipment) during the process of rubbing baker in commercial purity. Experiments are designed using the Taguchi L16 vertical series. A regression model has been developed to enable us to understand the influence of independent variables on dependent variables. Optimum dive conditions are determined and variance analysis calculates how much independent variables affect dependent variables. The data obtained in the light of the calculations were tested by a series of experiments and the results were found to be consistent with each other. The results of the experiments have shown that the independent variables that influence the cutting force are progress amount, end angle, cutting speed and covering status, and the cutting speed, end angle, progress amount and covering status, respectively.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Drilling Performance Of Copper Material In Terms Of Cutting Force and Tool Temperature
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




El-Cezeri Journal of Science and Engineering

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 718
Atıf : 1.642
2023 Impact/Etki : 0.127
El-Cezeri Journal of Science and Engineering