Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 22
The Contemporary Role and Perspectives of the BRIC States in the World-Order
2011
Dergi:  
Elektronik Siyaset Bilimi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

The term ‘BRIC states’ is an acronym derived from the capital letters of the names of four large states: Brazil, Russia, India and China. This group of states represents a relatively new, but powerful and influential group of states in the world order. The contemporary international relations, global and regional, are unimaginable without these states, which are home to over 40 per cent of the world population. BRIC states are changing geo-economics of the world and indicate a gradual and evolutionary deflection of the relative economic power from the most developed states. However, BRIC states are not changing the world economic order quintessentially, since it is defined and ruled by globalisation and the neoliberal ideology. BRIC states are using neoliberal ideology to develop their economies and base their development on the economic growth and the rapidly increasing exploitation of the natural resources.

Anahtar Kelimeler:

null
2011
Yazar:  
0
2011
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Elektronik Siyaset Bilimi Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 150
Atıf : 258
2023 Impact/Etki : 0.19
Elektronik Siyaset Bilimi Araştırmaları Dergisi