Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 31
 İndirme 11
FUTBOLDA PUAN VE ELEME USULÜNE GÖRE OYNANAN KARŞILAŞMALARDA EV SAHİBİ OLMAK BİR AVANTAJ MIDIR? :2018-2019 ŞAMPİYONLAR LİGİ ANALİZİ
2020
Dergi:  
SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Futbolda ev sahibi olmak önemli bir avantajdır, bu avantajın lig usulüne ve elemeli olarak oynanan karşılaşmalarda ise oyun anlayışı ve sonuca gitme noktasında farklılık gösterip göstermediği araştırma konusudur. Bu noktada çalışmanın amacı 2018-19 Şampiyonlar Liginde takımlarının ev sahibi olma avantajlarını hangi oranda kullanabildiklerinin farklı kriterler üzerinden incelenmesidir. Çalışmanın örneklem grubunu 2018-19 sezonunda oynanan 124 müsabaka oluşturmaktadır. Oynanan müsabakalara ait maç verileri FIFA ve yayıncı kuruluşa ait resmi siteden elde edilmiştir. Müsabakalara ait veriler iki uzman eşliğinde belirlenen kriterlere göre gruplara ayrıştırılmıştır. Gruplandırmada ev sahibi takımların ve deplasman takımlarının kazandığı, berabere kaldığı ve kaybettiği maçlar, kazandıkları toplam puan, maçın bölümlerinde kazandıkları gol dağılımları üzerinden yapılmıştır. Elde edilen verilere ait yüzde (%) ve frekans (f) dağılımları verilmiştir. Elde edilen bilgilere göre grup aşamasında ev sahibi takımlar toplam puanın %54.1 ini kazanırken, deplasman takımları toplam puanın sadece %37.4 ünü kazanabilmiştir. Elemeli olarak oynanan karşılaşmalarda ise ev sahibi takımlar toplamda maçların %46.4 ünü kazanırken, deplasman takımları %42.8 ini kazanmışlardır. Maçların %10.8 ise beraberlikle sonuçlanmıştır. Sonuç olarak grup aşamasında ev sahibi olma avantajı önemli derecede etkili olurken, elemeli olarak oynanan müsabakalarda ev sahibi olmanın sonuçlar üzerinde belirgin bir etkisinin olmadığı görülmektedir. Özellikle turnuva şeklinde puan ve eleme olarak iki aşamalı oynanan turnuvalarda takımların uyguladığı stratejilerin teknik ve taktik yönden analizinin yapılması maçların kazanılması açısından önem arz etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Is it an advantage to be a home owner in matching points and elements in football? 2018-2019 Champions League Analysis
2020
Yazar:  
Özet:

Hosting in football is an important advantage, this advantage is the subject of research in the course of the league and in the matches that are played elementarly, whereas the understanding of the game and the point of departure are different. At this point, the aim of the study is to examine the benefits of hosting teams in the 2018-19 Champions League on the basis of different criteria. The sample group of the study consists of 124 matches played in the 2018-19 season. The match data is obtained from the official website of the FIFA and the publisher board. The data of the competitions are divided into groups according to the criteria established by two experts. In the grouping, the matches the host teams and the shipping teams win, stayed and lost, the total points they won, the goals they won in the part of the match were made through the distribution of the goals they won. The percentage (%) and frequency (f) of the data obtained are given. According to the information obtained in the group stage, the host teams gained 54.1 percent of the total score, while the moving teams gained only 37.4 percent of the total score. In the elementary matches, the host teams won 46.4% of the matches, while the moving teams won 42.8% of the matches. 10.8 per cent of the matches ended together. As a result, the advantage of being a host at the group stage is significantly effective, but it seems that being a host at the elementary matches does not have a clear impact on the results. Specifically in the form of the tournament, the analysis of the strategies implemented by the teams in the two-stage tournaments as points and eliminations is important in terms of the winning of the matches.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 774
Atıf : 7.380
SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi