Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 9
 İndirme 2
Serbest Zamana Dönüş: Serbest Zaman Etkinliklerine Katılımda Covid Esnası ve Sonrası Dönem
2023
Dergi:  
Herkes için Spor ve Rekreasyon Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma, COVID-19’un etkileri üzerine alanyazında yayımlanmış olan araştırma makalelerinden hareket ederek, pandemi süreci sona erdiğinde rekreatif faaliyetler açısından gerçekleşmesi öngörülen davranışlara yönelik bir öneri sunmayı amaçlamaktadır. Yöntem: Buradan hareketle araştırmacılar tarafından belirlenen ölçütlere göre alanyazında betimsel tarama yapılmıştır. Yapılan betimsel tarama sonucunda, ölçütlere uygun 21 makaleye ulaşım sağlanmıştır. Makalelerde anahtar sözcük olarak COVID-19, serbest zaman, rekreasyon ve fiziksel aktivite kavramlarının yer almasına önem gösterilmiştir. Bulgular: Makaleler incelendiğinde, bireylerin izolasyon sürecinde kısıtlanmalarından kaynaklanan serbest zaman artışını verimli yönetememesi, kısıtlama süreci sonrasında serbest zamana ilgileniminde bir ihtiyaç oluşturacağı görülmüştür. Sonuç: Rekreasyon aktivitelerinin pandemi süreci sonrasında etkin bir şekilde yönetilebilmesi, aktivitelere uygun yönelimin gerçekleştirilebilmesi ve bireylerin ihtiyacına yönelik serbest zaman programların üretilebilmesi için tesislerin ve rekreasyon liderlerinin oluşacak potansiyel ihtiyaca karşılık hazır olması gerektiği sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Back To The Leisure: Covid Scene Vs. The Post-covid Era In Leisure Activity Participation
2023
Yazar:  
Özet:

Aim: Based on the research articles published in the literature on the effects of COVID-19, this study aims to present a suggestion for the behaviors that are predicted to occur in terms of recreational activities when the pandemic process ends. Method: From this point of view, a descriptive search was made in the literature according to the criteria determined by the researchers. As a result of the descriptive search, 21 articles suitable for the criteria were accessed. Emphasis has been placed on including the concepts of COVID-19, leisure time, recreation and physical activity as keywords in the articles. Findings: When the articles were examined, it was seen that the inability of individuals to efficiently manage the increase in leisure time due to their lockdown during the isolation process will create a need for leisure time after the lockdown process. Conclusion: It has been concluded that facilities and recreation leaders should be ready to meet the potential need in order to effectively manage recreational activities after the pandemic process, to realize appropriate orientation to activities and to produce free time programs for the needs of individuals.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Herkes için Spor ve Rekreasyon Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Herkes için Spor ve Rekreasyon Dergisi