Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
Wave Solution Analysis of a Nonlinear Mathematical Model on Fluid Mechanics
2022
Dergi:  
Adıyaman Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, modifiye edilmiş üstel fonksiyon metodu uygulanarak B tipi Kadomtsev Petviashvili denkleminin bazı dalga çözümleri elde edilmiştir. Modifiye edilmiş üstel fonksiyon yönteminin doğası gereği, bu yapıdaki çözümlerden daha fazla elde etmek için incelenilmiş olan iki farklı durum burada sunulmuştur. Farklı durumlar da incelenerek daha fazla dalga çözümü elde edilebilir. Ortaya çıkan çözümler analiz edildiğinde hiperbolik, trigonometrik ve rasyonel fonksiyonlar gözlemlenmiştir. Wolfram Mathematica yazılımı ile bulunan çözüm fonksiyonlarının B tipi Kadomtsev Petviashvili denklemini sağlayıp sağlamadığı kontrol edilmiş ve belirlenen uygun parametrelerle dalga çözümünün üç boyutlu kontur, yoğunluk ve iki boyutlu grafiklerin analizi sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Özet:

This study obtains some wave solutions of the B-type Kadomtsev Petviashvili equation by applying the modified exponential function method (MEFM). Thanks to this method, the exact solutions of the non-linear partial differential equations will be obtained and there will be an opportunity to examine the physical structure of these solutions. Due to the nature of MEFM, two different cases are presented here that have been analyzed to obtain more solutions in this structure. More wave solutions can be obtained by analyzing different situations. When the resulting solutions are analyzed, hyperbolic, trigonometric, and rational functions are observed. It has been checked whether the solution functions found with Wolfram Mathematica software provide the B type Kadomtsev Petviashvili equation and graphs simulating the wave solution behavior with the determined appropriate parameters are presented.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Adıyaman Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 230
Atıf : 273
2023 Impact/Etki : 0.018
Adıyaman Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi