Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 2
Tailgut Kisti Zemininde Gelişen Nöroendokrin Tümörün BT Bulguları
2017
Dergi:  
Kocaeli Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Tailgut (postnatal gut), hintgutun en kaudal parçası olup anüsün gelecekteki distal kesimini oluşturur. Genelde embriyonik hayatın 8. haftasında involüsyona uğrar. Tailgut kisti involüsyona uğramayan kalıntılardan köken alır. Tailgut kistinden malignensi gelişimi çok nadir olup en sık adenokarsinom, nöroendokrin tümör ve sarkom gelişimi bildirilmiştir. Biz burada tailgut kisti zemininde gelişen nöroendokrin tümörün bilgisayarlı tomografi (BT) bulgularını sunmayı amaçladık. Otuzbeş yaşında endometriozis nedeniyle takipte olan kadın hasta, karın ağrısı şikayeti ile başvurdu. Hastaya ultrasonografi (US) ve kontrastlı abdominopelvik BT çekildi. BT’de presakral alanda büyüğü yaklaşık 6.5x6x6.5 cm çapta solid heterojen düzgün sınırlı multiple nodüler kitleler mevcuttu. Hastaya yapılan cerrahi operasyon sonrasında patoloji sonucu tailgut kisti zemininde gelişen nöroendokrin tümör olarak raporlandı. Tailgut kisti asemptomatiktir,en sık presakral bölgede rektum ile sakrum arasında izlenir. Kadınlarda daha sık rastlanır. Her yaş grubunda görülebilse de orta yaş grubunda (ortalama 35 yaş) daha sık tanı alır. Bizim hastamız da kadın ve 35 yaşındaydı. Tailgut kisti ile diğer presakral kistik lezyonların ayırıcı tanısı tailgut kistinin malign transformasyonu nedeniyle yapılmalıdır. Tailgut kisti nadiren malign transformasyon göstermekte olup; adenokarsinom,nöroendokrin tümör ve sarkom gelişimi bildirilmiştir. Hastamızda lezyonların eksizyonu sonucu patoloji nöroendokrin tümör olarak gelmiştir. Presakral bölgede saptanan kitlelerde tailgut kisti malignite potansiyeli nedeniyle ayırıcı tanıda akılda bulundurulmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Kocaeli Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 729
Atıf : 385
2023 Impact/Etki : 0.018
Kocaeli Medical Journal