Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Supraglottik Havayolu Gereçleri Kullanılan Çocuklarda Perioperatif Havayolu Kalitesi
2020
Dergi:  
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Supraglottik havayolu araçları havayolunun kontrolü ve mekanik ventilasyon için yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu çalışmada 1 saatten kısa süreli pediatrik cerrahi olgularında 2 farklı supraglottik havayolu aygıtının (Klasik LMA, İ-gel LMA) yerleştirme koşulları ve ventilasyondaki etkinliğinin değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntem: Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim Planlama Koordinasyon Kurulu onayı alındıktan sonra, Klasik LMA ve İ-gel LMA yerleştirilecek 2-7 yaş arası ASA I-II grubu 60 pediatrik olgu, ailelerinden onam alınarak çalışmaya dahil edilmiştir. Anestezi indüksiyonu 2,5 mgkgˉ¹ propofol, 1mcgkgˉ¹ fentanyl, 1 mgkgˉ¹ lidokain ve 0,2 mgkgˉ¹ rocuronyum uygulanmıştır. Anestezi idamesinde 2ltdkˉ¹ %50 N2O – O2 karışımı %2 Sevofluran ile sağlanmıştır. Klasik LMA uygulanan olgular grup K-LMA (n=30), İ-gel LMA uygulanan olgular ise Grup İ-gel (n=30) dahil edilmiştir. Olguların demografik verileri, kullanılan LMA tipi, LMA boyutu, LMA’nın kaçıncı denemede yerleştirildiği, LMA yerleştirme süresi, LMA kaçak basıncı kaydedilmiştir. Uygulayıcı tarafından LMA’nın yerleştirme kolaylığı 3 puan üzerinden (1: Çok kolay, 2: Kolay 3: Zor) değerlendirilmiştir. Vokal kordların görünümü ise Fiberoptik Bronkoskop (FOB) ile kontrol edilerek 4 puan üzerinden değerlendirilmiştir. İstatistiksel analiz için SPSS paket veri 23 programı kullanılmıştır. Bulgular: Grupların demografik verilerinde istatistiksel olarak anlamlı fark bulunamamıştır. LMA deneme sayısı, yerleştirme süresi, uygulama kolaylığı, kaçak basıncı ve FOB ile glottik görünüm için istatistiksel olarak anlamlı fark bulunamamıştır. İlk denemede yerleştirme için gruplar arasında anlamlı fark bulunamamıştır. Sonuç: Bu çalışmada 2-7 yaş arası pediatrik olgularda Klasik LMA ile İ-gel LMA’nın aynı etkinlikte kullanılabildiği sonucuna ulaşılmıştır. Fiberoptik görünümde İ-gel LMA’nın Klasik LMA’ya üstünlüğü saptanamamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Supraglottic Aviation Equipment Perioperative Aviation Quality in Children Used
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: Supraglottic aircraft are widely used for airline control and mechanical ventilation. This study aims to evaluate the conditions of placement of 2 different supraglottic aircraft (Classic LMA, I-gel LMA) and the effectiveness in ventilation in pediatric surgeries of less than 1 hour. Tools and Methods: After the approval of the Ankara Education and Research Hospital Education Planning Coordination Board, the Classical LMA and I-Gel LMA will be placed between 2-7 years ASA I-II group 60 pediatric facts, with the approval of their families, have been included in the study. Anesthesia induction was administered 2.5 mgkg1 propofol, 1mcgkg1 fentanyl, 1 mgkg1 lidocaine and 0.2 mgkg1 rocuronyum. In the treatment of anesthesia, the 50% N2O-O2 mixture is provided with 2% Sevofluran. Classical LMA applied facts are included in the group K-LMA (n=30), and I-gel LMA applied facts are included in the group I-gel (n=30). The demographic data of the cases, the LMA type used, the LMA size, where the LMA was placed in the test, the LMA placement time, the LMA fluid pressure was recorded. The facility of placing LMA by the applicant was assessed by 3 points (1: Very Easy, 2: Easy 3: Hard). The appearance of the vocal cord was assessed by FOB (Fiberoptic Bronchoscope) by 4 points. SPSS package data 23 program has been used for statistical analysis. Results: No statistically significant differences were found in the demographic data of the groups. There was no statistically meaningful difference for the LMA test number, the placement time, the ease of application, the fluid pressure and the glottic appearance with FOB. There was no significant difference between the groups for placement in the first trial. This study found that in pediatric cases between 2 and 7 years of age, I-gel LMA and Classic LMA can be used in the same activity. In the fiberoptic appearance, the superiority of I-gel LMA over the Classic LMA has not been established.

Anahtar Kelimeler:

Perioperative Airway Quality In Children Using Supraglottic Airway Devi̇ces
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 394
Atıf : 156
2023 Impact/Etki : 0.021
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Dergisi