Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 102
 İndirme 22
 Sesli Dinleme 1
Vahiy Çeşitleri Tartışmalarında Kudsî Hadis Meselesi / The Issue of Hadith Qudsi in the Discussion on the Types of Revelation / مسألة الحديث القدسي في مناقشات أنواع الوحي
2019
Dergi:  
İlahiyat Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kudsî hadis, mânası yüce Allah’a, lafzı ise Peygamber’e (s.a.v.) ait olan hadis olarak tanımlanmaktadır. Kudsî hadis olarak adlandırılan rivâyetlerin, vahyin hangi türüne dâhil olduğu, Kur’ân-ı Kerîm’den ve diğer nebevî hadislerden farklı olarak ne gibi özelliklere sahip olduğu tartışılagelmiştir. Kudsî hadis ve onunla bağlantılı düşünülen kudsî hadis-vahiy ilişkisi vb. tartışmalar kudsî hadis teriminin, hadis usûlünde yerinin olup olmadığına bakılmaksızın sürdürülmesi nedeniyle, hadis usûlü açısından herhangi bir zemine oturmamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Issue Of Hadith Qudsi In The Discussion On The Types Of Revelation
2019
Yazar:  
Özet:

Hadith Qudsi is defined as the hadith, the meaning of which is related to God Almighty, and the expression of which is related to the Prophet (p.b.u.h.). The issue regarding the type of revelations covering the narratives called Hadith Qudsi and regarding the sorts of different features Hadith Qudsi have compared to other prose hadiths has been controversial. Discussions regarding Hadith Qudsi and its relation to revelation do not have any ground in terms of the hadith method as these discussions continue regardless of whether the term “Hadith Qudsi” has a place in the hadith method.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




İlahiyat Akademi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 134
Atıf : 173
2023 Impact/Etki : 0.194
İlahiyat Akademi Dergisi