Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 4
Temel eğitim dönemindeki öğrenci velilerinin dijital ebeveynlik farkındalıkları ile öz yeterlikleri arasındaki ilişkinin incelenmesi
2023
Dergi:  
ULUSAL EĞİTİM DERGİSİ
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, temel eğitim dönemi öğrenci ebeveynlerinin, dijital ebeveynlik farkındalıkları ile öz yeterlikleri arasındaki ilişkiyi incelemek amacıyla tasarlanmıştır. Araştırma yöntemi olarak ilişkisel tarama modeli benimsenmiştir. Araştırmanın evrenini İstanbul ili Kartal ilçesinde yaşayan temel eğitime devam eden öğrencilerin velileri oluşturmaktadır. Uygun örnekleme yöntemi ile belirlenen örneklemi ise 862’si (%90.4) kadın 92’si erkek (%9.6) olmak üzere 954 öğrenci velisi oluşturmaktadır. Araştırmada ebeveynler için “kişisel bilgi formu” , “dijital ebeveynlik öz yeterlik ölçeği” ve “dijital ebeveynlik farkındalık” ölçeği kullanılmıştır. Araştırma sonucunda temel eğitim dönemi ebeveynlerinin dijital ebeveynlik olumsuz model olma ve dijital ihmal düzeylerinin düşük düzeyde, verimli kullanım düzeylerinin çok yüksek, risklerden korunma düzeylerinin ise yüksek olduğu belirlenmiştir. Araştırmanın diğer sonuçlarına göre ebeveynlerin dijital öz yeterlik düzeylerinin yüksek olduğu, olumsuz model olma ile öz yeterlik arasında negatif yönlü bir ilişki olduğu, dijital ihmal ile öz yeterlik arasında negatif yönlü bir ilişki olduğu, dijital farkındalık ile verimli kullanım arasında pozitif yönlü bir ilişki olduğu ve dijital farkındalık ile risklerden koruma arasında pozitif yönlü bir ilişki olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










ULUSAL EĞİTİM DERGİSİ

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 145
Atıf : 110
ULUSAL EĞİTİM DERGİSİ