Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
Pediatri Hemşirelerinin Etkili Konuşma Becerileri ve Başa Çıkma Tutumları
2023
Dergi:  
Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Tanımlayıcı ve kesitsel tipteki araştırma, pediatri hemşirelerinin etkili konuşma becerileri ve başa çıkma tutumunu incelemek amacı ile yapılmıştır. Gereç ve Yöntem: Çalışmanın evrenini Türkiye’nin doğusunda bulunan iki hastanesinin çocuk kliniklerinde çalışan 251 hemşire oluşturmuştur. Araştırma verileri Tanıtıcı Bilgi Formu, Etkili Konuşma Ölçeği ve Başa Çıkma Tutumları Değerlendirme Ölçeği kullanılarak elde edilmiştir. Bulgular: Pediatri hemşirelerin etkili konuşma ölçeği puan toplam ortalaması 50.96 ±16.92 ve başa çıkma ölçeği toplam puan ortalaması 157.75±26.69 olduğu bulunmuştur Etkili konuşma ölçeği alt boyutları ve toplam puan ortalaması ile baş çıkma ölçeği alt boyutları ve toplam puan ortalaması arasında pozitif yönde anlamlı bir ilişki olduğu saptanmıştır. Sonuç: Pediatri hemşirelerin yaşı, hemşire olarak görev yaptığı yıl ve haftalık çalışma saati gibi tanıtıcı özellikleri etkili konuşma becerilerinde ve başa çıkma tutumlarında etkili olduğu bulunmuştur. Pediatri hemşirelerini etkili konuşma becerilerinin orta düzeyde olduğu saptanmıştır. Etkili konuşma becerileri geliştikçe başa çıkma tutumlarını etkili kullandıkları belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Effective Speaking Skills and Coping Attitudes Of Pediatric Nurses
2023
Yazar:  
Özet:

Aim: This descriptive and cross-sectional study was carried out to analyse the effective speaking skills and coping attitudes of pediatric nurses. Materials and Methods: The population of the study consists of 251 nurses working in pediatric clinics of two hospitals in the eastern region of Turkey. The data in the study were collected with Descriptive Information Form, Effective Speech Skills Scale and Coping Attitudes Assessment Scale. Results: It was found that pediatric nurses had a mean effective speech scale total score of 50.96 ±16.92 and a mean coping scale total score of 157.75±26.69. Positive significant association was found between mean effective speech scale sub-dimension scores and total scores and between mean coping attitude scale sub-dimension scores and total scores. Conclusions: It was found that descriptive characteristics of pediatric nurses such as age, years of working as a nurse and weekly working hours were effective on their effective speech skills and coping attitudes. Effective speech skills of pediatric nurses were moderate. It was found that nurses used their coping attitudes effectively as their effective speech skills developed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 516
Atıf : 1.845
2023 Impact/Etki : 0.067
Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi