Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Kitap Tanıtımı: Charteris-Black, J. (2018). (2. baskı). Analysing Political Speeches: Rhetoric, Discourse and Metaphor. Palgrave.
2021
Dergi:  
Dilbilim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu yazıda, alanyazına çok sayıda çalışmayı kazandıran dilbilimci Jonathan Charteris-Black’in politik söylemi, sözbilim, söylem ve metafor çerçevelerinde betimleyerek kaleme aldığı Analysing Political Speeches: Rhetoric, Discourse and Metaphor adlı kitabı incelenmektedir. Üç tematik bölüm altında yer alan on ünitede yazar adım adım politik bir konuşmayı diğer konuşma metinlerinden ayırt eden özellikleri, ikna gücü yüksek iletişimin özelliklerini ve metaforun subliminal bir araç olarak kullanımını kamuya mal olmuş isimlerin konuşma metinlerinin çözümlemesini yaparak ortaya çıkarmaktadır. Geleneksel sözbilimin ve eleştirel söylem çözümlemesinin temel prensiplerinden yola çıkıp son bölümde ileri sürdüğü Eleştirel Metafor Çözümlemesi modeli ile kuramsal ve yöntemsel bilgileri uygulamalarla harmanlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Kitap Tanıtımı: Charteris-Black, J. (2018). (2. baskı). Analysing Political Speeches: Rhetoric, Discourse and Metaphor. Palgrave.
2021
Yazar:  
Özet:

In this article, the study of the book analyzes Political Speeches: Rhetoric, Discourse and Metaphor, which has been described by the linguist Jonathan Charteris-Black in the framework of political speech, vocabulary, speech and metaphor. In the ten units under the three thematic sections, the writer reveals the characteristics that distinguish a step-by-step political speech from other speech texts, the characteristics of high communication and the use of the metafor as a subliminal tool by making the analysis of the speech texts of the names that have been publicly used. Based on the basic principles of traditional vocabulary and critical speech analysis, the Critical Metaforal Solution model, which is advanced in the last section, combines theoretical and methodological information with the applications.

Anahtar Kelimeler:

Book Review: Charteris-black, J. (2018). (2. Baski). Analysing Political Speeches: Rhetoric, Discourse and Metaphor. Palgrave.
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Dilbilim Araştırmaları Dergisi

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 38
Atıf : 5
2023 Impact/Etki : 0.037
Dilbilim Araştırmaları Dergisi