Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
KIRSALDA DÜZENLENEN REKREASYONEL AKTİVİTELERİN SOSYAL SERMAYE VE YAŞAM DOYUMUNA ETKİSİ
2023
Dergi:  
Journal of Global Sport and Education Research
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Karatepe köyünde yaşamını sürdüren kadınların rekreasyonel aktiviteye katılım ile sosyal sermaye ve yaşam doyum düzeylerinin gösterdiği değişim ve gelişimi incelemektir. Araştırmanın örneklemini Antalya Konyaaltı ilçesine bağlı Karatepe Köyünde yaşayan çalışmaya gönüllü olarak katılım gösteren 34 kadın ( Xyaş=39,67±7,66) oluşturmaktadır. Çalışma 4 (dört) aylık periyotta haftada 3 (üç) gün 1 (bir) saat pilates egzersizi, uygulama yapılan her ay, ayda 1 (bir) defa tüm köyün katılımına açık olan ve yüksek oranda katılımın gerçekleştiği 1 (bir) kermes ve uygulamanın son 1(bir) ayında tüm köyün katılım gösterdiği, hazırlıkları 2 (iki) ay süren, belirli bir konu üzerinde köy çocuklarının doğaçlama replik oluşturarak oynadığı 1 (bir) tiyatro ve hava durumu göz önüne alınarak her hafta Cuma akşamları gerçekleştirilen 6 (altı) açık hava sineması etkinlikleri gerçekleştirilmiştir. Etkinlikler köye bağlı KAR-DER (Karatepe Mahallesi Kültür Dayanışma ve Yaşatma Derneği) salon ve alanlarında gerçekleştirilmiştir. Çalışma da veri toplama aracı olarak yaşam doyumu düzeylerini belirlemek için Diener ve arkadaşları (1985) tarafından geliştirilen ve Türkçe uyarlaması Köker (1991) tarafından gerçekleştirilen yaşam doyumu ölçeği sosyal sermaye düzeylerini belirlemek için Onyx ve Bullen (2000) tarafından geliştirilen, Türkçe geçerlilik ve güvenirliliği Ardahan (2012) tarafından yapılan sosyal sermaye ölçeği kullanılmıştır ( Diener vd., 1985 Köker, 1991 Onyx ve Bullen, 2000 Ardahan, 2012). Ölçümlerin analizinde veriler normal dağılım gösterdiğinden grupların ön-son test değerleri arasındaki fark parametrik testlerden paired sample t testi ile sorgulanmıştır. Araştırma sonucunda katılımcıların sosyal sermaye ölçeği alt boyut puanlarının tümünde ve yaşam doyum ölçeği puanlarında son test lehine anlamlı sonuçlar bulunmuştur (p<0,05). Bu sonuçlar göstermektedir ki rekreatif temelli aktivite ve egzersizler kişilerin sosyal sermaye düzeylerinde ve yaşam doyum düzeylerinde olumlu etkiler gösterdiği söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Global Sport and Education Research

Dergi Türü :   Uluslararası

Journal of Global Sport and Education Research