Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
Başa Çıkma Tarzları ve Psikolojik Sağlamlık İlişkisinde Sabrın Aracılık Rolü
2024
Dergi:  
Anadolu University Journal of Education Faculty
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, üniversite öğrencilerinde stresle baş çıkma tarzları ile psikolojik sağlamlık arasındaki ilişkide sabrın aracılık etkisini incelemektir. Araştırmanın örneklemi 401 üniversite öğrencisinden oluşmaktadır (290 kadın [%72,3] ve 111 erkek [%27,7]). Araştırmada Sabır Ölçeği, Stresle Başa Çıkma Tarzları Ölçeği ve Kısa Psikolojik Sağlamlık Ölçeği kullanılmıştır. İstatistiksel analizler için SPSS ve AMOS 21 programları kullanılmıştır. Araştırma bulgularına göre sabır, psikolojik sağlamlık ve problem odaklı başa çıkma tarzları arasında pozitif yönde ilişkiler bulunmuştur. Duygu odaklı başa çıkma tarzları ise sabır ve psikolojik sağlamlık ile negatif yönde ilişkili bulunmuştur. Aracılık modelinin sonuçları göre, problem/duygu odaklı başa çıkma tarzları ile psikolojik sağlamlık arasındaki ilişkilerde sabrın kısmi aracılık etkisinin olduğunu belirlenmiştir. Elde edilen sonuçlar ilgili alanyazın ışığında tartışılmaya çalışılmış ve öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Mediating Role Of Patience In The Relationship Between Coping Styles and Resilience
2024
Yazar:  
Özet:

TThe aim of the present study was to examine the mediation effect of patience in the relationship between coping styles and resilience in university students. The sample comprised 401 university students (290 females [72.3%] and 111 males [27.7%]). The Patience Scale, Coping Style Scale, and Brief Resilience Scale were employed in the study. SPSS and AMOS 21 were used for statistical analysis. According to the study findings, there were positive relationships between patience, resilience, and problem-focused coping styles. Emotion-focused coping styles were negatively associated with patience and resilience. The results of the mediating model showed that patience partially mediated the relationships between problem/emotion-focused coping styles and resilience. The researchers discussed the results and offered suggestions in light of the relevant literature.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Anadolu University Journal of Education Faculty

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 251
Atıf : 541
Anadolu University Journal of Education Faculty