Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
SOSYO-EKONOMİK KALKINMA AÇISINDAN BİTLİS İLİ TURİZM ARZ POTANSİYELİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
2013
Dergi:  
Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Bitlis ili turizm potansiyeli tespit edilerek il ve bölge ekonomisi açısından kullanılabilirliğinin tespiti amaçlanmıştır. Çalışma ile ilgili literatür taraması ve istatistiki veriler yanında bölge hakkında ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri ile de görüşülmüştür. Amaç doğrultusunda TRB2 bölgesinin sosyal ve ekonomik durumu analiz edilmiş ve turizm sektörü açısından bölge illeri karşılaştırılmıştır. Bitlis ilinin turizm arz potansiyeline sahip olduğu düşünülen turizm varlıkları envanteri çıkarılmış ve Bitlis ili turizm sektörü SWOT analiz yapılmıştır. Son olarak Bitlis ilinde turizm sektörünün harekete geçirebilmesi için politika önerilerinde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

null
2013
Yazar:  
-
2013
Yazar:  
Özet:

In this study We aimed to confirm the tourism potential of the provincial Bitlis and its usability in the sence of district economy. In addition to literature review and statistical date, We negotiated with corporation and public agents related to this study. For this purpose; the situation of the area TRB2 has been cities from the point of tourism scutor. The resources of sightseeing has been analyzed and compared with other cities from the point of tourism sector. The sources of sightseeing has been taken inventory which thought to have tourism potential in Bitlis and the SWOT has been analyzed. Finally; Politic suggestions have been made to actuate tourism sector in Bitlis

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 324
Atıf : 2.564
2023 Impact/Etki : 0.104
Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi