Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
Dynamic instability of castellated beams subjected to transverse periodic loading
2019
Dergi:  
Challenge Journal of Structural Mechanics
Yazar:  
Özet:

In this study, an analytical solution is developed for the investigation of free vibration, static buckling and dynamic instability of castellated beams subjected to transverse periodic loading. Bolotin’s method is used to perform the dynamic instability analysis. By assuming the instability modes, the mass, stiffness, and geometric stiffness matrices are derived using the kinetic energy, strain energy and potential of applied loads. Analytical equations for determining the free vibration frequency, critical buckling moment, and excitation frequency of castellated beams are derived. In addition, the influences of the flange width of the castellated beam and the static part of the applied load on the variation of dynamic instability zones are discussed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Challenge Journal of Structural Mechanics

Dergi Türü :   Uluslararası

Challenge Journal of Structural Mechanics