Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 10
KAMU VE ÖZEL HASTANEDE ÇALIŞAN PERSONELLERİN TÜKENMİŞLİK SEVİYELERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI
2017
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mevcut literatürde sağlık sektörü, tükenmişlik sendromununfazla yaşandığı sektörlerin başında gelmektedir. Bu kapsamda bu araştırmada, görev yapılan kurumun (özel-kamu hastanesi) tükenmişlik düzeyine olan etkisi karşılaştırmalı olarak ele alınacaktır. Bu amaçla, Sivas ilindeki bir kamu hastanesinden 68, özel hastaneden ise 72 sağlık görevlisine anket uygulanmıştır. Elde edilen veriler SPSS programında analizlere tabi tutulmuştur. Araştırma sonucunda; araştırmaya katılan sağlık çalışanlarının yarıya yakınının tükenmişlik sendromunun boyutlarındanaz birisine maruz kaldığı, kamu hastanesinde çalışan personel ile özel hastanede çalışan personelin tükenmişlik düzeylerinin bilimsel olarak farklı olup, özel hastane çalışanlarının daha fazla tükenmişlik seviyesine sahip olduğu; hastalarla yüz yüze temas kuran hemşirelerinçok tükenmişlik yaşayan meslek grubu olduğu, bağlı olunan statü değişkenleri açısından ise sözleşmeli çalışanların kadrolu çalışanlara göre daha fazla tükenmişlik yaşadıkları tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 5.910
2023 Impact/Etki : 0.194
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi