Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI ÖZEL YETENEK SINAVLARINA BAŞVURAN ADAYLARIN SOSYO-DEMOGRAFİK AÇIDAN BAŞARI DURUMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
2011
Dergi:  
Fine Arts
Yazar:  
DOI:  
10.12739/
Özet:

Bu araştırmanın amacı; İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Öğretmenliği Programına başvuran adayların, sosyo-demografik özellikleri ile başarı durumları arasındaki ilişkiyi belirlemektir. Araştırma 2010-2011 Eğitim Öğretim yılı özel yetenek sınavına başvuran 387 adayla gerçekleştirilmiştir. Adayların sosyo-demografik özellikteki bağımsız nitelik içeren; Cinsiyet, mezun olunan lise türü, yaşantının çoğunun geçirildiği yer-bölge, anne-baba eğitim durumu, aile aylık gelir (varsa adayın geliri de dahil), aile müzik ilgi durumu, özel yetenek sınavlarına hazırlık süresi ve hazırlanma biçimleri, hazırlık süreci dışında müzik eğitimi alma durumu, sınavda performans gösterdiği çalgı değişkenlerine göre başarı durumları incelenmiştir. Veriler yüzde-frekans cinsinden çapraz tablolarla değerlendirilmiştir. Çalışmanın sonucunda; kız-erkek aday sayısının birbirine yakın olması, GSSL çıkışlı adayların yüksek olması, adayların büyükşehirden gelme oranının yüksek olması, anne-babanın müzikle ilgili olması dikkat çekici unsurlardır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Fine Arts

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 134
Atıf : 143
Fine Arts