User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
  Citation Number 2
ENGELLİ TURİZMİ KAPSAMINDA MÜZELERDE ULAŞILABİLİR UYGULAMALARIN TESPİTİNE İLİŞKİN KARŞILAŞTIRMALI BİR ANALİZ
2015
Journal:  
Nişantaşı Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Author:  
Abstract:

Müzeler hem turistler hem de yerel halk tarafından ziyaret edilen kurumlardır. 2012 yılı verilerine göre 28.781.308 kişi müze ve ören yeri ziyaretinde bulunmuştur. Dünya üzerinde 650 milyon engelli birey yaşamaktadır ve müzelerin engelli bireyler tarafından da sağlıklı bir biçimde ziyaret edilmesinin sağlanması önemlidir. Ulaşılabilirliğin sağlanması engelli turizmi kapsamında seyahat eden engelli turistler açısından da tercih edilebilirliği ve memnuniyeti artıran bir sonuç oluşabilmektedir. Bu çalışmada müzelerde ulaşılabilirliğin gelişimine katkı sağlamak amacı ile yurt içinden seçilen Topkapı Sarayı Müzesi, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Antalya Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi ulaşılabilir imkanları ile yurt dışından seçilen; Louvre Müzesi (Paris/Fransa), Britanya Müzesi (British Museum - Londra/İngiltere), Vatikan Müzesi (Vatikan), Metropolitan Sanat Müzesi (Metropolitan Museum of Art - Newyork/Birleşmiş Devletler) ulaşılabilirlik ile ilgili imkanları tespit edilmiş ve karşılaştırmalı olarak analiz edilerek ulaşılabilirliğe ilişkin önerilerde bulunulup, yol gösterici olunması amaçlanmıştır. Çalışma sonucunda yurt dışındaki müzelerin ulaşılabilir imkânları ile karşılaştırıldığında yurt içindeki müzelerde bazı eksiklikler tespit edilmiştir. Yurt içindeki müzelerde görme engelli, işitme engelli ve zihinsel engelli ziyaretçilere eğitim programları oluşturulması ve dokunma turları, işaret dili rehberli turlar oluşturulması, yürüyen yol ve yürüyen merdiven uygulamalarının oluşturulmasını vb. tavsiyelerde bulunulmuştur.

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles






Nişantaşı Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Journal Type :   other

Nişantaşı Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi