Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
Kanıta Dayalı Dişhekimliği (KDD)
2004
Dergi:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Birçok diş hekimi, okullarında öğrendikleri ve o zaman içiniyisi olarak bilinen teknik ve tedavileri günümüzde de uygulamaya devam etmektedirler. Ancak öğrenilen ve pratiği yapılan diş hekimliği baş döndürücü bir hızla değişmektedir. Çoğu diş hekimliği fakültesi öğrencileri için okullarındaki temel kaynaklar; öğretim elemanları notları, ders kitapları ve bazen de makalelerdir. Artık günümüzde hızla WEB bazlı derslere, bilgisayar bazlı aktif öğretime geçiş hazırlığı vardır. Ders kitapları temel bilgi sağlaması bakımından önemli olsalar da, basıldıktan yıllar sonra gündem dışı kalabilirler. Kanıta dayalı tedavi ve klinik etkinlik terimleri, pratisyenler, araştırıcılar ve politikacılar açısından güncel terimlerdir. Bu kavram, bütün klinik kararların ve bütün uygulamaların bilimsel bir kanıtla desteklenmesi gerektiğini savunmaktadır. Artık klinik dogmalara dayanarak hasta tedavisi yapılmamalıdır. Yapılan şeylerin iyi olduğuna inanıldığı veya okulda bir profesör öyle söylediği için yapılan “iyi şeyler” aslında çok gerekli olmayabilir. “İyi" yapıldığına dair kanıtlar olmalıdır. Kanıta Dayalı Dişhekimliği (KDD), kliııisyene akılcı kararlar verme rehberliği sağlar ancak kesin cevaplar vermez. KDD’nın görevi farklı pratiklerin kullanılması, yeni teknolojilerin, ürünlerin geliştirilmesi ve belli bir görüş noktası sağlaması için kanıtları seçmeye yardımcı olmaktır. İhtiyaç duyulduğunda hızlı bir şekildeiyi bilgiyi bulmak, kalitesine değer biçmek ve uygun olup olmadığına karar vermek KDD'nin prensiplerindendir. KDD, klinik karar vermede ve araştırma kanıtlarının kullanılmasında klinisyenlere yardımcı olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 337
Atıf : 29
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi