Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
16-21 YAŞ ARASI OLGULARDA TEPE AKIM HIZI DEĞERİ VE SİGARA KULLANIMI İLE İLİŞKİSİ
2000
Dergi:  
Genel Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışma 16-21 yaşları arasındaki sağlıklı erkeklerde tepe akım hızını (PEF) değerlendirmek ve sigara kullanımı ile PEF arasındaki ilişkiyi araştırmak amacı ile yapıldı. Yöntem: PEF değeri Mini Wright PEFmetre ile ölçüldü. Olgular sigara içmeyen ve solunum sistemine ait belirti ve bulgusu olmayan olgular ve sigara içen ve solunum sistemine ait belirti ve bulgusu olan olgular şeklinde iki gruba ayrıldı. Bulgular: PEF ortalaması 510.9±65.3 L/dk idi. Sigara içen grupta PEF ile sigara içimi arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki gösterilemedi (p>0.05). Sigara içmeyen ve solunum sistemine ait belirti ve bulgusu olmayan olgularda PEF'e ait regresyon eşitliği hesaplandı. Sonuç: Hesaplanan regresyon eşitliğinin 16-21 yaş arasındaki sağlıklı Türk erkek populasyonunda PEF'e ait nomogramların çıkartılmasına katkısı olabilir. PEF ile sigara içimi arasında anlamlı bir ilişki olmaması, olgularda sigara kullanımının az ve spor yapma oranının fazla olmasına bağlanabilir. Aynı seride olgu sayısı genişletilerek izleme devam edilmesi, solunum fonksiyonları ve sigara arasındaki ilişkinin ilerleyen yaş ile birlikte görünümünü ortaya koyabilir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Genel Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 488
Atıf : 151
2023 Impact/Etki : 0.034
Genel Tıp Dergisi