User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
 Views 1
16-21 YAŞ ARASI OLGULARDA TEPE AKIM HIZI DEĞERİ VE SİGARA KULLANIMI İLE İLİŞKİSİ
2000
Journal:  
Genel Tıp Dergisi
Author:  
Abstract:

Amaç: Çalışma 16-21 yaşları arasındaki sağlıklı erkeklerde tepe akım hızını (PEF) değerlendirmek ve sigara kullanımı ile PEF arasındaki ilişkiyi araştırmak amacı ile yapıldı. Yöntem: PEF değeri Mini Wright PEFmetre ile ölçüldü. Olgular sigara içmeyen ve solunum sistemine ait belirti ve bulgusu olmayan olgular ve sigara içen ve solunum sistemine ait belirti ve bulgusu olan olgular şeklinde iki gruba ayrıldı. Bulgular: PEF ortalaması 510.9±65.3 L/dk idi. Sigara içen grupta PEF ile sigara içimi arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki gösterilemedi (p>0.05). Sigara içmeyen ve solunum sistemine ait belirti ve bulgusu olmayan olgularda PEF'e ait regresyon eşitliği hesaplandı. Sonuç: Hesaplanan regresyon eşitliğinin 16-21 yaş arasındaki sağlıklı Türk erkek populasyonunda PEF'e ait nomogramların çıkartılmasına katkısı olabilir. PEF ile sigara içimi arasında anlamlı bir ilişki olmaması, olgularda sigara kullanımının az ve spor yapma oranının fazla olmasına bağlanabilir. Aynı seride olgu sayısı genişletilerek izleme devam edilmesi, solunum fonksiyonları ve sigara arasındaki ilişkinin ilerleyen yaş ile birlikte görünümünü ortaya koyabilir. 

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Genel Tıp Dergisi

Field :   Sağlık Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 488
Cite : 151
2023 Impact : 0.034
Genel Tıp Dergisi