Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
DUYGUSAL OLAYLAR KURAMI ÇERÇEVESİNDE PERSONEL GÜÇLENDİRME VE PSİKOLOJİK SERMAYE İLİŞKİSİ
2020
Dergi:  
Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

İşletmelerin günümüz rekabet çevresinde sürdürülebilir rekabet avantajını elde etmeleri giderek zorlaşmaktadır. Kaynak tabanlı rekabet yaklaşımını benimseyen işletmelerin sahip olduğu tüm kaynakları kullanabilmesi bu zorluklarla mücadele etmesini kolaylaştırmaktadır. Bu anlamda çalışanların tüm bilgi, beceri ve yetkinliğini işletmenin katkısına sunması için etkin bir strateji olarak görülen personel güçlendirme stratejisinin işletmeler için bir alternatif olabileceği değerlendirilmektedir. İşletmenin uygulamaları ve liderlerin davranışlarıyla personelin güçlendirilmesi çalışanların birey olarak psikolojik gereksinimlerini tatmin edebilir. Bu durumda çalışanların memnuniyet algısı yükselebilir ve olumlu duyguları artabilir. Duygusal olaylar kuramı çerçevesinde modellenen bu mekanizmada personel güçlendirme yoluyla oluşan olumlu duyguların çalışanların ve dolayısıyla işletmelerin geleceğe yönelik beklentilerini şekilllendirebileceği düşünülmektedir. Güçlenen personelin öz yeterlilik algısı artarak iş çerçevesinde geleceğe umutla bakabilmesi sağlanabilir. Duygusal olaylar kuramı çerçevesinde keşifsel araştırma modeli kullanılarak oluşturulan bu modelde personel güçlendirmenin psikolojik sermaye üzerindeki etkisi literatür taraması yöntemiyle konulmaya çalışılmıştır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 238
Atıf : 138
Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi