Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 8
Validity and Reliability Study of James Supportive Care Screening for Cancer Patients
2016
Dergi:  
Turkish Journal of Oncology
Yazar:  
Özet:

OBJECTIVE The present study examined the validity and reliability of the James Supportive Care Screening (SCS), a tool to measure the distress of those diagnosed with cancer, for Turkish patients. METHODS After necessary approval was obtained from the oncology hospital, research was conducted with 280 chemotherapy outpatients. Content validity, construct validity, and criterion-related validity tests were used to evaluate validity of SCS use in Turkey, while internal consistency and test-retest reliability were measured to determine reliability. RESULTS Content validity index value based on ratings of experts on all items of SCS found on above 0.80. The Turkish version of the scale has 48 items based on 6 factors, and is similar to the original SCS measure. Confirmatory factor analysis . Cronbach's alpha value of scale was 0.918 and unchangeability against time was proven. CONCLUSION James Supportive Care Screening is a valid and reliable measurement tool for screening Turkish cancer patients.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Turkish Journal of Oncology

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 215
Atıf : 8
Turkish Journal of Oncology