Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Entegre Raporların Okunabilirliğinin İşletmelerin Finansal Performansları ile İlişkisi: Sektörel Bir Araştırma
2023
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi
Yazar:  
Özet:

İşletmeler faaliyetlerine ilişkin bilgiyi çeşitli raporlar aracılığıyla bilgi kullanıcılarına iletmektedir. Bilgi aktarımını finansal raporlar, faaliyet raporları, sürdürülebilirlik raporları gibi çeşitli araçlarla sağlamaktadır. Hem finansal hem de finansal olmayan bilgilerden oluşan bu raporlar, işletmeler hakkında bilgi edinmek isteyen ilgililerin ihtiyacını karşılamakla birlikte bazen bilgi karmaşasına sebep olabilmektedir. Günümüzde bilgi karmaşıklığını gidermek amacıyla kurumsal raporlama gelişiminin sonucu niteliğinde yeni bir raporlama paradigması olarak entegre raporlama sistemi ortaya çıkmıştır. Bilgi kullanıcıları için hazırlanan uzun ve karmaşık geleneksel raporlar çoğunlukla eleştirilmektedir. Entegre raporlama bunların aksine raporu hazırlayan işletmelerin mevcut durumunu ve performanslarını bilgi kullanıcılarına açık, anlaşılır, sade bir dille aktarmayı vaat etmektedir. Entegre raporlamanın bu hedefi doğrultusunda çalışma entegre rapor hazırlayan işletmelerin yayımladıkları raporların kolay okunabilir olup olmadığını değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Çalışmada öncelikle Readable Pro metin analizi programıyla entegre raporlar analiz edilmektedir. Analiz sonucunda program her bir rapora ait okuma kolaylığı puanı ve okunabilirlik derecesi oluşturmaktadır. Araştırma kapsamında sekiz farklı hipotez kurularak öncelikle farklı sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin entegre raporlarının okunabilirlik derecesinin sektörlere bağımlı olup olmadığını sonrasında elde edilen okuma kolaylığı puanları ile işletmelerin rapor uzunlukları ve finansal performans oranları arasındaki ilişki analiz edilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between The Readability Of Integrated Reports and Financial Performances Of Enterprises: A Sectoral Research
2023
Yazar:  
Özet:

Businesses convey information about their activities to information users through various reports. The information transfer is provided by several reports such as financial, annual and sustainability reports. The reports both financial and not financial may cause informational convergence rather than supplying with those concerned that they want to get information about the business. In these days, integrated reporting system has appeared as a new reporting paradigm as a result of development of corporate reporting. Long and complex traditional reports prepared for information users are often criticized. Integrated reporting, current status and performance of enterprises; promises to convey information to users in a clear, understandable and plain language. In line with the goal of integrated reporting, the study aims to evaluate whether the reports published by enterprises preparing integrated reports are easy to read by means of Readable Pro text analyzing program. The integrated reports are analyzed. As a result of the analyses, the program sets off facility of reading score and readability score. Within research, thanks to readability score which is obtained by eight different hypothesizing, the relation between the facility of reading score and the businesses reports long and financial performance rates is analyzed per the facility of reading score which is obtained after whether there is a difference between readability score of integrated reports of businesses operating in different sectors.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 707
Atıf : 3.922
2023 Impact/Etki : 0.389
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi