Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 7
The Effect of Multiple Intelligence Theory-based Science Teaching on Academic Success in Turkey: A Meta-Analysis Study
2021
Dergi:  
Eğitim Bilim ve Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, 2006-2019 yılları arasında Türkiye de yapılan Çoklu Zekâ Kuramı’na dayalı öğrenmenin programda ön görülen öğrenme yöntemine kıyasla öğrencilerin fen akademik başarısına etkisini meta analiz yöntemiyle genel etki büyüklüğünü hesaplamaktır. Ayrıca, çoklu zekâ kuramının fen bilimleri dersi alt başlıkları (Fen Alanı: Fizik-Kimya-Biyoloji) açısından incelendiğinde akademik başarı açısından etki büyüklükleri arasında farklılıklara bakılmıştır. Bu amaçla, konu alanında yapılmış olan çalışmalar incelenerek belirlenen ölçütleri karşılayan akademik başarı için 44 çalışma meta analize dâhil edilmiştir. Araştırmada analizler, CMA programı yardı ile yapılmıştır. Bu çalışmadaki meta analiz sonuçları değerlendirildiğinde çoklu zekâ kuramına dayalı öğrenmenin öğrencilerin akademik başarıları üzerindeki etki büyüklüğü 1,024 olarak hesaplanmıştır. Elde edilen etki büyüklüğü Cohen (1988) ve Thalheimer ve Cook (2002) sınıflamalarına göre etki büyüklüğü “geniş düzey” olarak açıklanmaktadır. Sonuç olarak çoklu zekâ kuramına dayalı öğrenme yöntemi, programda ön görülen öğretim yöntemine göre fen dersindeki akademik başarı üzerinde anlamlı bir etkiye sahip olduğu görüldü. Moderatör incelemesinde fen alanları açısından çoklu zekâ kuramına dayalı öğrenmenin akademik başarıdaki etki büyüklükleri arasında anlamlı bir farklılık göstermediği sonucu elde edilmiştir. Çalışmadan elde edilen sonuca göre çoklu zekâ kuramına dayalı öğrenme, öğrencilerin dersteki akademik başarılarına olumlu yönde etki etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Eğitim Bilim ve Araştırma Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Eğitim Bilim ve Araştırma Dergisi