Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 8
Ortaokul 7. sınıf öğrencilerinin okuduğunu anlama ve yazma başarıları arasındaki ilişki
2018
Dergi:  
Okuma Yazma Eğitimi Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Okuma ve yazma becerileri, bireylerin temel eğitim sürecine başlamalarıyla birlikte gelişmeye başlar. Akademik ve işlevsel dil kullanımı sürecinde okuma anlama fonksiyonuyla, yazma ise anlatma fonksiyonuyla yer alır. Her iki beceri de yazılı dile ait beceriler olmaları bakımından yazılı dille ilgili pek çok ortak bilginin kazanılmasıyla gelişirler. Bu noktadan hareketle, bu iki becerinin ilişkili beceriler olabileceği düşüncesiyle pek çok çalışma yapılmıştır. Bu doğrultuda, bu çalışmanın amacı ortaokul 7. sınıf öğrencilerinin okuduğunu anlama ve yazma başarıları arasındaki ilişkinin incelenmesidir. İlişkisel tarama modelinin kullanıldığı bu araştırmanın çalışma grubunu, 2017-2018 eğitim öğretim yılında Hatay il merkezindeki bir ortaokulda öğrenim görmekte olan 171 7. sınıf öğrencisi oluşturmaktadır. Okuduğunu anlama başarısı ile ilgili verilerin toplanmasında Ateş (2008) tarafından geliştirilen okuduğunu anlama testi; yazma başarısı ile ilgili verilerin toplanmasında da araştırmacı tarafından ortaokul 7. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan Yazılı Anlatım Değerlendirme Rubriği kullanılmıştır. Veriler, Sperman Sıra Farkları Korelasyon Katsayısı kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırmanın sonuçlarına göre, öğrencilerin okuduğunu anlama ve yazma başarı puanları arasında orta düzeyde ve pozitif yönlü bir ilişki olduğu tespit edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Okuma Yazma Eğitimi Araştırmaları

Dergi Türü :   Uluslararası

Okuma Yazma Eğitimi Araştırmaları