Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 40
 İndirme 3
Kırsal Turizm Bölgelerinde Festivallerin Destinasyon İmajına Etkisi: Kuşadası Caferli Örneği
2019
Dergi:  
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kırsal turizm bölgenin gelişimine önemli katkılar sağlayan, bölgedeki doğal ve kültürel kaynakları tanıtan, dünyada ve Türkiye’de giderek daha fazla ilgi görmeye başlayan turizm çeşitlerinden biridir. Deniz-kumgüneş üçlemesi dışında alternatif bir turizm çeşidi olması ve dört mevsim yapılabilmesi nedeniyle popüler hale gelmektedir. Turizm sadece ekonomik gelir kaynağı sağlayan bir endüstri değil aynı zamanda turistler ve toplumlar arasında sosyal ve kültürel alışverişi sağlayan bir köprü görevini de üstlendiğinden sosyal ve kültürel alışverişin sağlanması için düzenlenen festivaller, turistlerin bölgeyi tercih etmesini sağlayan önemli çekicilik unsuru olan etkinliklerdir. Kırsal turizm bölgelerinde gerçekleştirilen festivaller, farklı destinasyonlardan gelen katılımcılarla bölgenin tanıtımına, ekonomisine ve kalkınmasına katkı sağlayarak, kültürel bütünleşmeyle birlikte destinasyon imajının gelişmesini desteklemektedirler. Çalışmanın amacı Aydın ili Kuşadası ilçesine bağlı Caferli’de düzenlenen festivallerin Caferli’nin imajına etkisini ortaya koymaktır. Çalışmada nitel araştırma tekniklerinden yarı yapılandırılmış görüşme tekniği kullanılmıştır. Bu amaçla Caferli’de bulunan yerel işletme sahipleriyle yüz yüze görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Bu çalışma, festivallerin kırsal turizme olan etkisini ve destinasyon imajına katkısını değerlendirerek literatüre, bölgede yaşayan yerel işletme sahiplerine ve diğer paydaşlara yol gösterici olacaktır. Caferli’de senede iki defa olmak üzere düzenlenen Çiçek Festivali ve Güz, Çevre Festivali’nin bölgeye turist çekerek Caferli’nin kalkınmasına katkı sağladığı sonucuna ulaşılmıştır. *Bu çalışma 8. Ulusal ve III. Uluslararası Kırsal Turizm Kongresinde bildiri olarak sunulmuş ve özet olarak basılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Kırsal Turizm Bölgelerinde Festivallerin Destinasyon İmajına Etkisi: Kuşadası Caferli Örneği
2019
Yazar:  
Özet:

Rural tourism is one of the tourism varieties that contributes significantly to the development of the region, promoting the natural and cultural resources in the region, increasing interest in the world and in Turkey. It becomes popular because it is an alternative tourism variety outside the sea-sunset triangle and it can be done for four seasons. Since tourism is not only an industry that provides an economic source of income but also a bridge that provides social and cultural exchanges between tourists and communities, festivals organized to provide social and cultural exchanges are events that are an important attraction that allows tourists to prefer the region. The festivals held in rural tourism areas, with participants from different destinations, contribute to the promotion, economy and development of the region, supporting the development of the destination image along with cultural integration. The objective of the study is to show the impact of the festivals held in Caferli related to the Aydin or Kuşadası district on the image of Caferli. In the study, a semi-configured conversation technique from the quality research techniques was used. For this purpose, face-to-face talks were conducted with the local business owners located in Caferli. This study will be a guide to literature, local business owners and other stakeholders living in the region by evaluating the effects of festivals on rural tourism and their contribution to the destination image. The Flower Festival and Güz, which is held twice a year in Caferli, has come to the conclusion that the Environment Festival has contributed to the development of Caferli by attracting tourists to the area. This work is 8. National and III. It was presented as a declaration at the International Rural Tourism Congress and printed as a summary.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 2.292
2023 Impact/Etki : 0.435
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi