Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 18
 İndirme 2
Turist Rehberlerinin Vergilendirilmesinde Yeni Dönem
2016
Dergi:  
Vergi Dünyası
Yazar:  
Özet:

Turist rehberliği faaliyetinde yaşanan gelişmeler ve yasal düzenlemeler turist rehberliği faaliyetin vergilendirilmesi ile ilgili bazı sorunu ve tereddütleri ortaya çıkarmıştır. 19.11.2015 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 289 Seri No’lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinde (GVGT) yer alan düzenlemeler ile önemli bazı hususlara açıklık getirilmiştir. 6326 Sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunuve Turist Rehberliği Meslek Yönetmeliği mesleğin yalnızca ilgili yıl çalışma kartı almış olan yani eylemli turist rehberleri tarafından icra edilebileceğini belirtmiştir. 286 No’lu GVGT eylemli ve eylemsiz turist rehberi ayrımından yola çıkarak turist rehberlerinin vergilendirilmesinde ortaya çıkan bazı hususlara açıklık getirilmiştir. İlgili tebliğin esas noktasını eylemli turist rehberlerinin mesleği serbest meslek faaliyeti şeklinde süreklilik arz edecek şekilde icra etmeleri halinde Gelir Vergisi Kanununda yer alan muafiyet şartını sağlamayacağı, muafiyet kapsamında değerlendirilmemesi gerektiği hususudur. Ortaya çıkan bu yeni durum eylemli ve sürekli olarak serbest meslek faaliyeti çerçevesinde mesleği icra eden turist rehberlerinin ve bunlardan hizmet satın almak isteyen acentelerin alehine bir durum ortaya çıkarmıştır. Her iki taraf için de dezavantaj oluşturan bu durumun giderilmesi amacı ve ücretli olarak çalışmanın sağladığı avantajlar birlikte düşünüldüğünde hem acenteler rehberlik hizmetini bünyesinde ücretli olarak çalıştıracakları rehberlerden karşılamak isteyecek hem de rehberler acenteler bünyesinde faaliyette bulunmak isteyeceklerini düşünmekteyiz. Anahtar Kelimeler: Eylemli Turist Rehberleri, Serbest Meslek Faaliyeti, Muafiyet 1. GİRİŞ

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Vergi Dünyası

Dergi Türü :   Ulusal

Vergi Dünyası