Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 14
Kurumlar Vergisi Kanunu Ve Yeni Ttk?na Göre Avans Kar Payı Dağıtımı
2012
Dergi:  
Vergi Dünyası
Yazar:  
Özet:

6762 Sayılı Eski Türk Ticaret Kanunu’nda halka açık olmayan şirketlerin avans kar payı dağıtımına ilişkin olarak bir düzenleme bulunmazken, 01.07.2012 tarihinde yürürlüğe giren 6102 sayılı Yeni TTK (Türk Ticaret Kanunu)’nda sözkonusu şirketlerin avans kar payı dağıtımına ilişkin düzenlemelere yer verilmiştir. Yapılan bu düzenleme ile artık SPK’ya tabi olmayan şirketlere (halka açık olmayan) de kar payı avansı dağıtabilme imkanı tanınmış ve kar payı avansının Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın bir tebliği ile düzenlenmesi öngörülmüştür. Bu çerçevede, ilgili bakanlık tarafından 09 Ağustos 2012 tarih ve 28379 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Kar Payı Avansı Dağıtımı Hakkında Tebliğ” hazırlanmıştır. Ayrıca, konuya ilişkin olarak, Maliye Bakanlığı tarafından 6 seri nolu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği ile 1 seri nolu Kurumlar Vergisi Genel Tebliğinin, Danıştay tarafından iptal edilen avans kar payı bölümü yeniden düzenlenmiş ve halka açık olmayan şirketlerin avans kar payı dağıtmasının vergisel açıdan da yolu açılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Vergi Dünyası

Dergi Türü :   Ulusal

Vergi Dünyası