Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 49
 İndirme 25
DAĞITIM POLİTİKALARINDA YAZILIM PROGRAMI KULLANIMINA İLİŞKİN BİR İNCELEME
2015
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

İşletmeler için kritik rol oynayan pazarlama, satış ve dağıtım, tüketici için istediği ürünü istediği zaman ve yerde bulmasından dolayı önem kazanmaktadır. Son yıllarda bilişim teknolojilerindeki gelişmelerin de gidererek artmasıyla işletmelerin sektörlerinde öne geçebilmeleri için bir takım modeller geliştirme ihtiyacı duymuşlardır. Firmaların arasında artan bu rekabet sonucunda yazılım destekli satış ve dağıtım modellerinde de gelişmeler yaşanmıştır. Günümüzdeki sert rekabet koşulları bilgiyi ön plana çıkarak fark yaratan bir güç haline gelmiştir. Dolayısıyla bu bilgiyi yönetme ihtiyacı, satış dağıtım modellerindeki gelişmeler ve bilişim teknolojilerindeki ilerlemelerin bir araya gelmesi ile yazılım destekli satış dağıtım sistemleri ortaya çıkmıştır. Bu çalışmada, kullanımı giderek yaygınlaşmaya başlayan yazılım destekli satış dağıtım sistemlerinin işletmelere sağladığı faydaların belirlenmesine çalışılmıştır. Yapılan çalışma sonucunda yazılım destekli dağıtım sistemlerinin geleneksel yöntemlere göre gerçekleştirdikleri satış ve dağıtım faaliyetlerinin daha etkin ve sorunsuz olarak devam ettirdikleri ve firma performansına önemli ölçüde pozitif etkilerinin olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

A review of the use of the program in the distribution policies
2015
Yazar:  
Özet:

Marketing, sales, and distribution, which play a critical role for, gain importance for the consumer because they find the product they want when and where they want. In recent years, with the progress in the information technology also increasing, companies have needed a set of models to develop in order to be able to advance in their sectors. As a result of this growing competition between companies, software-supported sales and distribution models have also evolved. Today’s hard competition conditions have become a difference-making force by bringing information to the forefront. Therefore, the need to manage this information has emerged with the combination of developments in sales distribution models and advances in computer technologies with software-backed sales distribution systems. In this study, it was attempted to identify the benefits that software-supported sales distribution systems provide for that are beginning to spread. The results of the study have shown that software-backed distribution systems, according to traditional methods, continue their sales and distribution activities more efficiently and without problems and have a significantly positive impact on the company’s performance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.311
2023 Impact/Etki : 0.026
Route Education and Social Science Journal