Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
Modern mimarinin sağlık ilkelerini Güzelyurt'taki örnekleri üzerinden okumak
2023
Dergi:  
GRID - Mimarlık Planlama ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Güzelyurt Kuzey Kıbrıs’ın batısında küçük ve eski bir yerleşim yeridir. Adanın 1974 yılında 2’ye ayrılması ve zorunlu göçün ardından güney tarafındakiler kuzey tarafına geçerek tek ve iki katlı konutlara yerleşmişlerdir. Çoğunlukla kentin çeperinde yer alan bu konutlar modern mimarlık prensiplerine göre tasarlanmışlardır ve büyük iç ve dış mekanları ile kalabalık aileler için uygun yaşam standartları sağlamaktadırlar. 2020 yılında covid-19 salgınında bu evlerin modern mimari tasarımlarının kullanıcıların kişisel konfor ve güvenliği açısından tolere edilebilen bir izolasyon dönemi sağladığı gözlemlenmiştir. Bu çalışma öncelikle modern mimarlığın hastalık ve sağlıklı yaşam ile ilişkisine odaklanmaktadır. Daha sonra Güzelyurt evlerinin mekân düzenlemelerinin salgın sırasında kullanıcıların yaşam standartlarına olan etkileri analiz edilmektedir. Amaç; modern mimarlık prensiplerinin insan sağlığına olan faydalarını tartışmak ve bu yol gösterici ruhu; yaşam kalitesini yükselten, gelecekte olası salgın risklerine karşı daha iyi koruma sağlayan ve Kuzey Kıbrıs’ın diğer bölgelerinde de uygulanabilir yeni konut tasarım sistemlerine adapte edebilen öneriler oluşturmaktır.

Anahtar Kelimeler:

Reading Wellness Principles Of Modern Architecture Via Its Examples In Guzelyurt
2023
Yazar:  
Özet:

Güzelyurt is a small old town in the western part of Northern Cyprus. After the division of the island and the forced displacement in 1974, people from the South side moved to the North side and settled in single and double storey houses. These houses which are mostly located at the periphery of the town were designed after modern architecture principles and they provided good life standards for crowded families with their large indoor and outdoor spaces. During the covid-19 outbreak in 2020 it was observed that these houses have enabled a tolerable lockdown period for their users in terms of personal comfort and safety. This study first focuses on the relationship of modern architecture with illnesses and wellness then the space arrangements of these houses in Güzelyurt and their impacts to the life standards of the owners during the outbreak is analyzed. The aim of this study is to discuss the benefits of modern architectural principles to human health and then tried to suggest solutions to apply this guiding spirit to new housing design systems in town, which increase the quality of life, create a better protection for possible future outbreak risks and can be applied to other regions in North Cyprus.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






GRID - Mimarlık Planlama ve Tasarım Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

GRID - Mimarlık Planlama ve Tasarım Dergisi