Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 2
Mevsimsel Varyasyonun Rosmarinus officinalis (L.) Uçucu Yağ Bileşenlerine Etkisi
2018
Dergi:  
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Rosemary,(Rosmarinus officinalis L.) belongs to Lamiaceae family, is an aromatic plant, widely distributed in Mediterranean region.  Rosemary has been used in folk medicine, cosmetics, and in food endustry. In this study the herbs of rosemary were collected from Campus of Kahramanmaraş Sütçü İmam University. Plant materials were obtained in summer, autumn, winter and spring. The essential oil of the dried plant material was obtained by distillation method. Essential oil of the samples were analysed by GC-MS. As the results of the analyses twenty seven component were determined. The major components were 1.8 cineole (41.25%-45.96%), isoborneol (11.96%-14.89%), α-pinene (9.28%-11.22%) and α-terpineol (4.65%-8.41%). Camphene (3.29%-3.51%), limonene (2.89%-3.61%), p-cymene (3.64%-4.26%) and bornyl acetate (2.02%-3.13%) found as moderately high compounds.  As the results, amount of the main components showed significant diversity by seasonal variation and chemotype of the R. officinalis determined as 1.8 cineole.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 338
Atıf : 792
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi