Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 59
 İndirme 21
GİRİŞİMCİLİĞİN SİVİL HAVACILIK SEKTÖRÜNDEKİ ÖNEMİ VE ETKİSİ
2019
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Sivil havacılık; küresel düzeyde sağladığı rekabet üstünlüğü açısından turizm ve sosyal alandaki gelişmelere ciddi katkılar sağlamakta aynı zamanda ticari ve ekonomik yönden ülkelerin kalkınma hızını tetiklemektedir. Diğer ülkeler gibi Türkiye’de de sivil havacılık sektörü son yıllarda artan bir hızla ivme kazanmakta, gündemdeki yerini korumaktadır. Bu çalışmada, dünyanın geleceğinde söz sahibi olabilmek için hizmet ihracat aracı olarak kabul edilen ve zamanla gelişen sivil havacılık sektörünün genel görünümü ile sosyal, ekolojik ve ekonomik kaynak yönünden sektörde yaşanılan darboğazlardan bahsedilmiştir. Ayrıca dünyada olduğu kadar ülkemizde de girişimciliğin sivil havacılık sektöründe yaşanan darboğazlar karşısında ürettiği katkılar incelenerek önemine dikkat çekilmiştir. Son olarak girişimciliğin sivil havacılık sektörel gelişiminin sürdürülebilirliğiyle ilişkisi araştırılmış ve bazı öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The importance and impact of the civil aviation sector
2019
Yazar:  
Özet:

Civil aviation contributes seriously to the development in the tourism and social sector in terms of its competitive superiority at the global level, while also stimulates the country’s economic and commercial growth rate. As in other countries, the civil aviation sector in Turkey has gained a growing pace in recent years, retaining its place in the agenda. In this study, we discuss the overall view of the civil aviation sector, which is considered as a service-export tool to be able to possess in the future of the world and develops over time and the social, ecological and economic resources of the sector. In addition, the importance of entrepreneurship in our country as well as in the world has been highlighted by examining the contribution of entrepreneurship in the civil aviation sector against the crashes. Finally, the relationship between entrepreneurship and the sustainability of civil aviation industry development was studied and some recommendations were presented.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 25
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research