Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 3
 İndirme 1
Kardiyak Rehabilitasyon Programının Bakım Veren Kişilere Yönelik Faydası
2019
Dergi:  
Akdeniz Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Kardiyak rehabilitasyon, kalp hastalığı geçiren bireylerin hayat kalitesini artıran, mortalite ve morbiditeyi azaltan multidisipliner bir programdır. Kalp hastalığı geçiren bireylerin yanı sıra bu bireylere bakım veren kişiler için de önemli yük oluşturmaktadır. Bu çalışmanın amacı kardiyak rehabilitasyon programına aldığımız hastaların bakıcılarındaki yükünü tedavi öncesi ve sonrası karşılaştırarak araştırmaktır.Gereç ve Yöntemler: Çalışmaya Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Kardiyak Rehabilitasyon Ünitesine başvuran hastaların bakım verenleri alınmıştır. Bakıcılara hastalar tedavi almadan önce ve tedaviden sonra Bakım Verme Yükü Ölçeği doldurulmuştur. Tedavi sonrası 6. ayda bakıcılar telefon ile aranı p programın kendileri için ne kadar tatmin edici olduğu 5 evreli memnuniyet ölçeği ile sorgulanmıştır. Bulgular: Çalışma 39 bakım veren ile tamamlanmıştır. Hastaların %84,6’sında miyokard enfarktüsü, %7,7’sinde koroner by-pass cerrahisi, %5,1’inde ciddi hipertansiyon ve %2,6’sında kalp kapak replasmanı mevcuttur. Bakıcıların %76,9’u ev hanımı ve%61,5’i ilkokul mezunudur. Bakıcıların %66,7’si hastanın eşi, %30,8’i çocuğu ve %2,5’i kardeşidir. Tedavi öncesi Bakım Verme Yükü skoru 26,23±10,7 iken tedavi sonrası bu değer 21,20±10 olarak hesaplanmıştır. Bu azalma istatistiksel olarak anlamlıdır p

Anahtar Kelimeler:

Benefits of the Cardiovascular Rehabilitation Program for Careers
2019
Yazar:  
Özet:

Target: Heart Rehabilitation is a multidisciplinary program that improves the quality of life of individuals with heart disease, reduces mortality and morbidity. It creates a significant burden for individuals who suffer from heart disease as well as those who take care of these individuals. The purpose of this study is to compare the burden in the caregivers of patients we receive in the cardiovascular rehabilitation program before and after treatment.Curities and methods: The caregivers of patients who apply to the cardiovascular rehabilitation unit of the Department of Physical Medicine and Rehabilitation have been taken to study. The caregivers are filled with the Care Weight Scale before and after the treatment. Treatment of 6. The caregivers are questioned with the 5 stages of satisfaction scale of how satisfying the p program is for themselves between the phone and the phone. Results: The work was completed with 39 care providers. 84.6 percent of patients have myocardial infarction, 7.7 percent have coronary bypass surgery, 5.1 percent have severe hypertension and 2.6 percent have heart cover replacement. 76.9 per cent of the nurse is a homewoman and 61.5 per cent is a primary school graduate. 66.7 percent of the nurse are the patient’s wife, 30.8 percent are children and 2.5 percent are brothers. Pre-treatment Care Load score is 26.23±10.7 while after-treatment this value is calculated as 21.20±10. This is statistically significant p.

Anahtar Kelimeler:

The Benefits Of A Cardiac Rehabilitation Program For Caregivers
2019
Yazar:  
Özet:

Objective: Cardiac rehabilitation is a multidisciplinary program which improves quality of life, and reduces the mortality and morbidity in patients with cardiac diseases. Cardiac diseases result in a serious burden for the patient and caregivers. The aim of this study was to investigate the burden of caregivers of patients with cardiac diseases before and after a cardiac rehabilitation program.Material and Methods: The study group was created from caregivers of patients who were referred to the Physical Medicine and Rehabilitation Cardiac Rehabilitation Unit. The Burden Interview was filled by caregivers before and after treatment. After the 6th month, caregivers were contacted by phone and interviewed regarding the program using the 5-level satisfaction scale.Results: This study was completed with 39 caregivers. 84.6% of the patients had myocardial infarction, 7.7% coronary bypass surgery, 5.1% severe hypertension, and 2.6% heart valve replacement. 76.9% of caregivers had graduated from primary school and 61.5% of them were housewives. 66.7% of caregivers were the patient's spouse, 30.8% children and 2.6% siblings. The score of the Burden Interview was 26.23±10.7 before treatment and 21.20±10 after treatment. This reduction was statistically significant p

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Akdeniz Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 564
Atıf : 203
2023 Impact/Etki : 0.04
Akdeniz Tıp Dergisi