Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 45
 İndirme 14
ENTEGRE RAPORLAMA VE ENTEGRE RAPORLARIN DENETİMİNDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR
2020
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Entegre raporlama, işletmenin finansal ve finansal olmayan bilgilerini bir araya getirerek finansal ve sürdürülebilirlik faaliyetleri ile değer yaratan unsurları arasındaki ilişkiyi paydaşlara sunan bir kurumsal raporlama türüdür. Bu çalışmada entegre raporlamanın diğer raporlama türleriyle kıyaslaması yapılmış, ilgili kurumlar, standardizasyon çabaları, yasal durumu ve güvence hizmetleri ele alınmıştır. Türkiye Garanti Bankası A.S¸. (Garanti BBVA) ve Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Çimsa) 2019 entegre faaliyet raporları incelenerek entegre raporların denetimi ile ilgili Türkiye’deki yaklaşımlar yorumlanmıştır. Türkiye'deki güvence hizmetleri diğer ülkelerdeki uygulamalarla kıyaslanmıştır. Bu çalışmanın sonucunda entegre raporlamanın standardizasyonunu tamamlamadığı için uygulamada zorluklarla karşılaşıldığı, karşılaştırılabilirliğinin güç olduğu ve karmaşık bulunduğu anlaşılmıştır. Entegre raporların güvenilirliğinin denetim ile sağlanabileceği, ancak genel olarak sınırlı denetimin yapıldığı belirlenmiştir. Bu çalışmanın önemi entegre raporların denetimi konusuna dikkat çekmesidir. Entegre raporlama dünyada yeni bir kavramdır. Bu raporların denetimi ile ilgili yapılan güncel araştırmalar ve çalışmalara yer verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 1.678
Journal of Social and Humanities Sciences Research