Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
MADENCİLİKTE YATIRIM PROJELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SEÇİM
1997
Dergi:  
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Alternatif projelerin değerlendirilmesi ve bunların arasından en cazip olanın seçimi, kısa ve uzun vadeli maden planlamalarında dikkatle ele alınması gereken önemli çalışmalardır. Birden fazla yatırım projelerini değerlendirme tekniğinin olması, değerlendirme çalışmaları açısından avantaj teşkil etmesine rağmen, tekniklerin ortaya koyduğu sonuçların birbirinden farklı olması, optimum kararların alınmasını zorlaştırmaktadır. Bu makalede, alternatif projelerin değerlendirilmesi ve seçiminde en fazla kullanılan net bugünkü değer ve iç karlılık oranı yöntemleri incelenmiş ve verilen bir örnekle de her iki tekniğin ortaya koyduğu sonuçlar yorumlanmıştır

Anahtar Kelimeler:

Evaluation and selection of mining projects
1997
Yazar:  
Özet:

The evaluation of alternative projects and the choice of the most attractive of them are important work that should be carefully addressed in short and long-term mining planning. Although the ability to evaluate more than one investment project is an advantage in terms of the evaluation work, the results of the techniques are different and it makes it difficult to make optimal decisions. In this article, the net current value and internal profitability ratio methods that are most used in the evaluation and selection of alternative projects are examined and the results of both techniques are interpreted by a given example.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.968
Atıf : 4.390
2023 Impact/Etki : 0.145
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi