Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 73
 İndirme 19
 Sesli Dinleme 1
OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNİN OKUL ÖNCESİNDE SANAT EĞİTİMİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın genel amacı, okul öncesi öğretmenlerinin sanat eğitimi hakkındaki görüşlerini (okul öncesi eğitim programı, okul ve sınıfların fiziki durumu, okul idaresi ve ailelerin sanat eğitimine dair bakış açısını) belirlemektir. Araştırma nitel araştırma yöntemlerinden olgubilim deseninden gerçekleştirilmiştir. Örneklemin belirlenmesinde amaçlı örneklem türlerinden maksimum çeşitlilik örneklemi kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu Şanlıurfa ili devlet okullarında görev yapan 30 okul öncesi öğretmeni oluşturmaktadır. Araştırmanın verileri 2018-2019 eğitim-öğretim yılında toplanmıştır. Verilerin elde edilmesinde görüşme tekniği ile yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Okul öncesi öğretmenlerinin sanat eğitimini daha iyi aktarabilmeleri için üniversite eğitimlerinde daha çok sanat atölyelerine ve sanatsal uygulamalara yer verilmesi gerektiği belirtilmiştir. Araştırmaya katılan öğretmenlerin çoğunluğu çalıştığı kurumların fiziksel özellikleri, materyal sıkıntısı, idarenin ve ailelerin sanat eğitimi konusundaki tutumu ve bakış açısı, sanatsal köşelerin tam anlamıyla oluşturulamaması vb. sebeplerden dolayı sanat eğitimini çocuklara aktarma noktasında şartların elverişli olmadığını ifade etmişlerdir. Okul öncesi sanat eğitimi kapsamında okul öncesi öğretmenlerinin daha iyi yetiştirilmesi için uygulamalı eğitime önem verilmeli ve gerekli olan hizmetiçi eğitim faaliyetlerin düzenlenmelidir. Ayrıca sanat eğitiminin çocuklara tam anlamıyla verilebilmesi ve verim elde edilebilmesi için okul öncesi kurumlarının şartlarının iyileştirilmesi için gerekli tedbirler alınmalıdır

Anahtar Kelimeler:

Teachers of Pre-School Relationships with Art Education
2020
Yazar:  
Özet:

The general purpose of this study is to determine the views of pre-school teachers on art education (the pre-school education program, the physical state of schools and classes, the school administration and the views of families on art education). The research has been carried out by the methods of research. Maximum variety of sample types are used for the determination of the sample. The research work group consists of 30 pre-school teachers who work in the Sanlıurfa State Schools. The data of the study was collected in the 2018-2019 educational year. For the obtaining of data, a semi-configured conversation form was used with the conversation technique. It has been stated that more art workshops and art practices should be included in university education in order for pre-school teachers to be able to better transfer the art education. The majority of the teachers involved in the study have the physical characteristics of the institutions in which they work, the lack of material, the attitude and perspective of the administration and the families on the subject of art education, the impossibility of artistic corners to be fully created, etc. For reasons they said the conditions for the transfer of art education to children were not favorable. In the framework of pre-school art education, practical education should be taken into account in order to improve the training of pre-school teachers and the necessary service educational activities should be organized. It is also necessary to take the necessary measures to improve the conditions of the pre-school institutions in order to ensure that art education can be fully provided to children and to profit.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.690
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)