Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 25
 İndirme 3
RAMAZAN AYI VE DİNİ BAYRAMLARIN BİST 100 ENDEKSİNE ETKİLERİ: PİYASA ANOMALİLERİNİN İNCELENMESİ
2019
Dergi:  
Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada 03/01/1994-27/07/2017 tarihleri arasında günlük verilerle BİST 100 endeksinin Ramazan ayında, Ramazan ve Kurban bayramında piyasa anomalisi gösterip göstermediği incelenmiştir. Sonuçlar, Ramazan ayı, Ramazan bayramı ve Kurban bayramında varlık getirilerinde istatistiksel olarak bir değişiklik olmadığını göstermektedir. Diğer taraftan EGARCH yöntemiyle sınanan anomalilerde Ramazan ayı ve Ramazan bayramında volatilitenin arttığı, Kurban bayramında ise volatilite üzerinde anlamlı bir etki olmadığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact of Ramadan Month and Religious Feasts on the BIST 100 Index: Review of Market Anomalies
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, with daily data between 03/01/1994-27/07/2017 it was studied whether the BIST 100 index showed market anomaly in the month of Ramadan, Ramadan and the Day of the Victim. The results show that there is no statistical change in the returns of assets in the month of Ramadan, Ramadan and Sacrifice. On the other hand, the anomalies tested by the EGARCH method have been found that volatility increased during the month of Ramadan and Ramadan, and that there is no significant impact on volatility during the Day of the Victim.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Ramadan Month and Religious Holidays On Bist 100 Index: Investigation Of Market Anomalies
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, it was examined whether BİST 100 index showed a market anomaly during Ramadan month, Eid al-Fitr and Eid al-Adha. The daily data covered by 03/01/199427/07/2017 was used. The results show that there are not statistical changing on the return of assets during the month of Ramadan, the Eid al-Fitr and the Eid al-Adha. On the other hand, the anomalies tested by the EGARCH method have been found to have increased volatility during Ramadan month and Aid al-Fitr and no significant effect on volatility during the Eid al-Adha

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 997
Atıf : 9.137
2023 Impact/Etki : 0.354
Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi