Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 7
 İndirme 2
Salp Sürü Algoritması ile Öznitelik Seçimi ve Sınıflandırıcı Performans Değerlendirmesi
2021
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda doğadan esinlenen sürü tabanlı algoritmalar arasında yer alan Salp Sürü Algoritması oldukça popüler olmuştur. Bu çalışmada, Salp Sürü Algoritması kullanılarak farklı veri setleri üzerinde öznitelik seçimi yapılmış, farklı sınıflandırıcılar ile bazı performans metrikleri karşılaştırılmıştır. Deneysel sonuçların hesaplanması için UCI Makine Öğrenmesi Deposunda yer alan BreastCancer, Colon ve Ionosphere veri setleri kullanılmıştır. Sınıflandırıcı olarak k En Yakın Komşu Algoritması, Destek Vektör Makineleri ve Rastgele Orman Algoritması kullanılmıştır. Sayısal sonuçlar incelendiğinde, çalışma zamanı bakımından kNN algoritması ile yapılan testler genellikle en hızlı algoritma olmuştur. Seçilen öznitelik sayısı bakımından ise SVM ve RF algoritmaları daha iyi sonuç vermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Selection of properties and classification performance assessment with the Algorithm of the Salp Bulk
2021
Yazar:  
Özet:

In recent years, the Algorithm of the Salp Mouse, which is among the many algorithms based on nature, has become quite popular. In this study, some performance metrics have been compared with different classificers, which have been selected on different data sets using the Salp Bulk Algorithm. For the calculation of the experimental results, the data sets of BreastCancer, Colon and Ionosphere included in the UCI Machine Learning Depot were used. As classifiers, k is the closest neighboring algorithm, support vector machines and random forest algorithm. When the numerical results were studied, tests with the kNN algorithm in terms of working time were usually the fastest algorithm. In terms of the number of selected properties, the SVM and RF algorithms have given better results.

Anahtar Kelimeler:

Feature Selection Using Salp Swarm Algorithm and Classifier Performance Evaluation
2021
Yazar:  
Özet:

Salp Swarm Algorithm, a nature-inspired swarm-based algorithm, has become very popular in recent years. This study uses Salp Swarm Algorithm for feature selection and tries different classifiers as fitness functions on various datasets. BreastCancer, Colon, and Ionosphere databases in the UCI Machine Learning Repository are used as test datasets. k Nearest Neighbor Algorithm (kNN), Support Vector Machines (SVM), and Random Forest Algorithm (RF) are used as classifiers. When the experimental results are examined, the kNN algorithm is generally the fastest in terms of runtime. However, considering the number of selected features, SVM and RF algorithms achieve better results.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.581
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi