Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Psikolojik Danışmanların Bilgi ve İletişim Teknolojilerini Kullanmaları Üzerine Bir Pilot Çalışma
2012
Dergi:  
Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada okul psikolojik danışmanlarının bilgi ve iletişim teknolojilerini (BİT) nasıl kullandıkları araştırmacılar tarafından geliştirilen bir anket aracılığıyla ortaya konmaya çalışılmıştır. Ulaşılan 208 katılımcının 132’i kadın, 76’i erkek; yaş ortalamaları 30.8’dir. Katılımcıların 161’i ilk ve orta öğretim okullarında, 47’si Rehberlik Araştırma Merkezinde çalışmaktadır. Verilerin analizinde kay kare, tek yönlü varyans analizi ve t testi kullanılmıştır. Psikolojik danışmanların çoğunun kurumlarında tüm BİT’nin olduğu, yaklaşık dörtte üçünün BİT ile ilgili ders aldıkları ancak üçte birinden azının BİT’nin PDR’de nasıl kullanabileceğine ilişkin bilgisi olduğu bulunmuştur. Elde edilen bulgulara göre psikolojik danışmanların çoğu BİT’nin temelinde yer alan bilgisayarı en fazla rapor yazmak, sunu hazırlamak, eposta aracılığı ile haberleşmek, web sayfası araştırmak amacıyla, en az velilerle bağ kurmak amacıyla kullanmaktadırlar. Yapılan kay kare testi sonucunda cinsiyet, yaş ve çalışılan eğitim kurumuna göre psikolojik danışmanlar arasında, son değişken hariç, bazı anlamlı farklar bulunmuştur. Sonuçlara göre genç psikolojik danışmanlar BİT’ni mesleki rehberlik ve web taraması için, erkek psikolojik danışmanlar test verme ve eğitimler için daha fazla kullanmaktadırlar. Ayrıca, psikolojik danışmanların BİT’ni kullanmada kendilerini rahat ve yeterli hissettikleri ve BİT’ni kullanmanın üretkenliklerini artırdığı biçiminde algıladıkları sonucu elde edilmişse de yapılan karşılaştırma testlerii sonucunda bu konuda cinsiyet, yaş ve çalışılan eğitim kurumuna göre anlamlı bir fark olmadığı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 449
Atıf : 2.104
2023 Impact/Etki : 0.464
Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi