Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
Radyal Santrifüj Pompalara Ait Devir Sayısı, Debi Ve Manometrik Yükseklik Değerlerinin Tek Yapay Sinir Ağı Modeliyle Belirlenmesi
2010
Dergi:  
TÜBAV Bilim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, radyal santrifüj pompalara ait performans değerleri, Yapay Sinir Ağları ile tespit edilmiştir. Bunun için deneysel parametre verileri kullanılmıştır. Bu amaçla pompanın çark giriş çapı, çark çıkış çapı, çark kanat sayısı, pompa giriş borusu çapı ve pompa çıkış borusu çapı parametreleri giriş verisi, devir sayısı, debi ve manometrik yükseklik parametreleri de çıkış verisi olmak üzere 5 girişi ve 3 çıkışı olan bir Yapay Sinir Ağı modeli oluşturulmuştur. Yapay Sinir Ağı Modeli için Çok Katlı Perseptron yapısına ait Levenberg Marquart eğitme algoritması kullanılmış ve Yapay Sinir Ağı modeli ile elde edilen sonuçlar, ölçüm sonuçları ve regresyon denklemleri ile elde edilmiş sonuçlarla karşılaştırılmıştır. Yapay Sinir Ağı ile elde edilen sonuçların, ölçüm sonuçları ile çok iyi uyumluluk içinde olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Radial centrifugal pumps' turn number, depth and manometric height values are determined by a single artificial nerve network model
2010
Yazar:  
Özet:

In this study, the performance values of the radial centrifugal pumps were identified by the artificial nerve networks. For this purpose, experimental parameters were used. For this purpose, a artificial nerve network model has been created with 5 input and 3 output data, including the wheel input diameter, wheel output diameter, wheel wing number, the pump input tube diameter and the pump output tube diameter parameters, the input data, the turn number, the debi and manometric height parameters. The Levenberg Marquart training algorithm of the multi-layer Perseptron structure for the artificial nerve network model was used and compared with the results obtained by the artificial nerve network model, the measurement results and the regression equations. The results obtained by the artificial nerve network have been shown to be very well in line with the results of the measurement.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












TÜBAV Bilim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 261
Atıf : 2.082
TÜBAV Bilim Dergisi