Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 37
 İndirme 3
ÖĞRENCİLERİN MATEMATİKSEL ANLAMA SEVİYELERİNİN PİRİE VE KİEREN MODELİNE GÖRE İNCELENMESİ
2021
Dergi:  
Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı; ortaokul öğrencilerinin Pirie ve Kieren Modeli’ne göre matematiksel anlama seviyelerini belirlemektir. Ayrıca çalışmada öğrencilerin matematiksel anlama seviyelerindeki değişikliğin nelere (cinsiyet, matematik notu, bulundukları sınıf, okul çeşidi) bağlı olduğu belirlenmeye çalışılmıştır. Katılımcılar; ülkenin her bölgesini kapsayacak şekilde 11 ilin şehir merkezi, ilçe merkezi, köy/mahallelerinde bulunan devlet okullarının 7. ve 8. sınıflarından toplamda 373 öğrenciden oluşmaktadır. Örneklem altı bölgeden en az bir il olacak şekilde rastlantısal olarak seçilmiştir. Araştırmada, nicel araştırma desenlerinden tarama modeli kullanılmış olup araştırma betimsel bir çalışmaya örnektir. Araştırmaya katılan öğrencilerden genel bir sonuç çıkarılmak istenmiştir. Veriler, araştırmacı tarafından oluşturulan Pirie ve Kieren Matematiksel Anlama Seviye Testi ile toplanmıştır. Öğrencilere alan konusu ile alakalı Pirie ve Kieren matematiksel anlama modelinin basamaklarına uyarlanmış sekiz açık uçlu soru yöneltilmiştir. Öğrencilerin matematiksel anlama seviyelerini belirlemek için “Pirie ve Kieren Matematiksel Anlamanın Gelişimi Modeli” kullanılmıştır. Elde edilen verilerin analizinde SPSS 19.0 programı kullanılmıştır. Araştırma sonucunda öğrencilerin matematiksel anlamalarının sınıf düzeylerine göre farklılık göstermediği, kız öğrencilerin matematiksel anlamalarının erkek öğrencilere göre daha iyi seviyede olduğu, öğrencilerin okul matematik notuyla matematiksel anlamaları arasında doğru bir orantı olduğu ve köylerden şehir merkezine doğru gidildikçe öğrencilerin matematiksel anlamaların daha yüksek seviyelerde olduğu elde edilen bulgular arasındadır. Elde edilen bulgular çerçevesinde, eğitimcilere ve araştırmacılara önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Students' mathematical level of understanding according to the PIRIE and KIREN model
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to determine the levels of mathematical understanding of high school students according to the Pirie and Kieren Model. The study also sought to determine what the change in students’ mathematical understanding levels (gender, mathematical score, classroom, school variety) depends on. The participants consist of a total of 373 students from the 7th and 8th classes of the state schools located in the 11th city center, district center, villages and neighborhoods in order to cover each region of the country. The sample is randomly selected so that it will be at least one province from six regions. In the research, a scanning model from quantitative research patterns was used and the research is an example of an imaginary study. Students who participated in the study were asked to obtain a general outcome. The data was collected with the Pirie and Kieren Mathematical Understanding Level Test created by the researcher. The students were addressed to eight open end questions adapted to the stages of the Pirie and Kieren mathematical understanding model related to the subject of the field. The "Pirie and Kieren Mathematical Understanding Development Model" has been used to determine students' mathematical understanding levels. The analysis of the data is based on the SPSS 19.0 program. The research finds that the mathematical understanding of students does not differ according to class levels, that the mathematical understanding of girls is at a better level than the male students, that there is a correct ratio between school mathematical score and mathematical understanding of students, and that the mathematical understanding of students is at a higher level as they go from villages to the city center. In the framework of the findings obtained, recommendations were made to educators and researchers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 616
Atıf : 2.152
2023 Impact/Etki : 0.168
Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi