Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 2
Treatment of Midline Shift by Asymmetric Premaxillary Distraction: A Case Report
2014
Dergi:  
Gülhane Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Premaksiller distraksiyon, hafif dereceli orta yüz yetmezliğini düzeltmek için kullanılan yeni bir yöntemdir. Sunulan olguda, bu tekniğin asimetrik uygulaması kullanılmıştır. Üst orta hattı 3mm sola doğru kaymış, Sınıf I molar ilişkisi ve hafif ön çapraz kapanışı olan bir hasta ortodontik tedavi için kliniğimize başvurmuştur. Üst kesicilerin retrüzyonu ve orta hat sapması maksiller arkın sol tarafında yer yetmezliği yaratmış ve sol kanin diş vestibulde; yan kesici ve birinci küçük azı dişlerinin üzerinde konumlanmıştır. Kliniğimizde tasarlanan diş destekli metal döküm bir distraktör ile premaksiller segment asimetrik olarak distrakte edilmiştir. Tedavinin sonunda orta hat sapması, ön çapraz kapanış ve konkav profil düzeltilmiştir. Ayrıca, maksiller ark perimetresinin artması ile sol kanin dişin seviyelenmesi için gerekli olan yer kazanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Gülhane Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.297
Atıf : 512
2023 Impact/Etki : 0.018
Gülhane Tıp Dergisi