Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
Kadın doğum uzmanları, ebeler ve hastaların doğum masası kalkanına yönelik algıları: yeni bir koruyucu ekipman ile ilgili anket çalışması
2022
Dergi:  
Jinekoloji-Obstetrik ve Neonatoloji Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma, COVID-19 şüphesi olan veya doğrulanmış kadınların vajinal doğumlarının ikinci aşaması sırasında kullanımı için tasarladığımız doğum masası siperliğine (DTS) ilişkin doktorların, ebelerin ve hastaların algılarını değerlendirmeyi amaçladı. Yöntemler: Bu kesitsel çift merkezli çalışmada, ikinci evrede DTS kullanımı deneyimi olan doktorlara/ebelere (n = 224) ve COVID-19 şüphesi olan veya doğrulanmış COVID-19 hastalarına (n = 154) yarı yapılandırılmış anketler uygulandı. . Tüm istatistiksel analizler, kategorik değişkenleri karşılaştırmak için ki-kare testi kullanılarak yapıldı ve ikili karşılaştırmalar ki-kare testi ile yapıldı. p değeri < 0.05 istatistiksel olarak anlamlı kabul edildi. Bulgular: Örneklemdeki sağlık hizmeti sunucularından 180'i (%80,4) DTS ile güvende hissettiğini belirtti 204 (%91,1)'ü DTS kullanımında herhangi bir sorunla karşılaşmadığını 171 (%76.3) DTS'nin herhangi bir obstetrik aciliyette müdahaleyi karmaşıklaştırmadığını düşündüğünü bildirdi. Hastaların 131'i (%85) kendilerini güvende hissettiklerini ve herhangi bir sorun yaşamadıklarını 141 (%91,6)'i DTS'nin anne-bebek bağını etkilemediğini belirtmiş ve anne adaylarına DTS ile vajinal doğumu önermişlerdir. Sonuç: Çalışma, COVID-19 şüphesi olan veya doğrulanan kadınların vajinal doğumlarının ikinci evresinde DTS kullanımının, optimal doğum koşullarından ödün vermeden kadın doğum uzmanları ve ebeler için avantajlı olduğunu desteklemiştir.

Anahtar Kelimeler:

Perceptions Of Obstetricians, Midwives, and Patients Towards The Delivery Table Shield: Survey On A Novel Protective Equipment
2022
Yazar:  
Özet:

Objective: This study aimed to evaluate perceptions of doctors, midwives, and patients regarding our designed delivery table shield (DTS) during second stage of vaginal deliveries of women with suspected or confirmed COVID-19. Methods: In this cross-sectional double-center study, semi-structured questionnaires were administered to doctors/midwives (n = 224) and patients with suspected or confirmed COVID-19 (n = 154) with experience on use of DTS during second stage. All statistical analyses were performed using the chi-square test to compare the categorical variables and pair-wise comparisons were performed via the chi-square test. A p-value < 0.05 were considered statistically significant. Results: Of the sample healthcare providers, 180 (80.4%) stated being safe with DTS; 204 (91.1%) stated not encountering any problem using the shield; 171 (76.3 %) thought the DTS does not complicate the intervention in any obstetric urgency. 131 (85%) of patients stated feeling safe and not having any problem; 141 (91.6%) stated that DTS did not affect mother-baby bonding and suggested vaginal delivery with DTS to expectant mothers. Conclusion: The study supported that using DTS during second stage of vaginal delivery of women with suspected or confirmed COVID-19, is advantageous for obstetricians and midwives without compromising optimal labor conditions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Jinekoloji-Obstetrik ve Neonatoloji Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 370
Atıf : 212
2023 Impact/Etki : 0.02
Jinekoloji-Obstetrik ve Neonatoloji Tıp Dergisi