Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 41
 İndirme 16
THE FREQUENCY INVESTIGATION OF THE NEWS RELATED TO VIOLENCE IN SPORTS IN PRINTED MEDIA
2015
Dergi:  
Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yazılı basında çıkan sporla ilgili şiddet haberleri toplumun şiddet algısı bakımından kritik bir öneme sahiptir. Bu nedenle yazılı basında şiddetle ilgili haberler hakkında tanımlayıcı değerlendirmeler yapmak önemli bir hale gelmiştir. Dolayısıyla bu çalışma Türk basınındaki şiddet haberlerinin hangi yoğunlukta yazılı basına yansıdığını ortaya koymak amacını taşımaktadır. Tarama yöntemiyle gerçekleştirilen çalışma toplam 227 günlük zaman dilimini kapsamaktadır. Bu zaman aralığında, bazı tirajlı ulusal günlük gazeteler HABERTÜRK, HÜRRİYET ile diğer bazı günlük spor gazetelerinde FANATİK, FOTOMAÇ sporla ilgili şiddet haberlerinin yer alma sıklıkları, sayıları, biçimi yazı ve resim olarak , uzunluğu, kaynağı ve verilen şiddet haberlerinin hangi spor dalı ve kuruluşuyla ilgili olduğu belirlenerek değerlendirmeye alınmış ve ortaya çıkan sonuçlar yorumlanmaya çalışılmıştır. Bu çerçevede şiddet haberleri, “Avrupa ve Türkiye’den’’, ‘’Futbol ve Diğer branşlar’’, ‘’Lig kategorisi’’,‘’En fazla hangi kulüp ile ilgili olduğu’’ ve ‘’Şiddet Kaynağı’’ olarak guruplara ayrılıp incelenmiştir. Araştırmada elde edilen verilerin istatistiksel sonuçları SPSS 19 paket programında bulunan frekans ve yüzde değerlendirmesi ile Ki-kare χ çözümlemesi kullanılarak yapılmıştır. Ayrıca uyum analizi yapılarak değişkenlerin düzeyleri arasındaki ilişkiler belirlenmiştir. Araştırma sonucunda sporda şiddet içerikli haberlerin daha çok futbol dalında yoğunlaştığı, şiddet olgusunun aktörlerinin toplamda yine futbol izleyicileri olduğu anlaşılmıştır. Toplumun şiddet algısındaki tansiyonunun düşürülmesi bakımından medya yayım kuruluşlarının bilhassa futbol haberlerinde şiddet temasını daha duyarlı aktarmaları gerektiği söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 453
Atıf : 1.475
2023 Impact/Etki : 0.324
Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi